Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Čarodějnice pod taktovkou pracovníků o.s. Romodrom a Čhavengre Jilo

10. 5. 2012 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Kostelec nad Orlicí, 2. 5. 2012 – Občanské sdružení Romodrom a Občanské sdružení Čhavengre Jilo připravily pro děti z romské komunity v Kostelci nad Orlicí zábavné odpoledne ve znamení blížících se čarodějnic

Čarodějnice

V pátek odpoledne 27. dubna se poklidná zahrada u domu v ulici Na Příkopech proměnila v rej malých čarodějnic a čarodějů. Organizátory byli zástupci dvou romských občanských sdružení – Romodromu, který v Kostelci nad Orlicí působí od února 2011 a realizuje terénní programy v sociálně vyloučených lokalitách, a Čhavengre Jilo (Dětské srdce), které vzniklo na podzim 2011 s cílem vytvářet a nabízet volnočasové aktivity pro děti a mládež v místní romské komunitě, a tak přispívat k prevenci kriminality ve městě.

Zábavné odpoledne pro děti bylo první velkou akcí, kterou Čhavengre Jilo ve spolupráci s terénními pracovnicemi o.s. Romodrom uspořádalo. Akce se průběžně mezi 15. a 18. hodinou zúčastnilo cca 25 dětí a dalších cca 15 dospělých. Sladké odměny čekaly na všechny, kteří se s chutí zapojili do připravených soutěží, zábavných úkolů nebo her. Asi největší radost děti měly ale ze svého vítězství v přetahované provazem, kdy se jim hned dvakrát podařilo porazit dospělé ženské. Porážka dam pobavila pochopitelně i přítomné pány.

Nechyběl ani oheň, místo pálení čarodějnice jsme ale raději opekli špekáčky a párky a touhle večeří jsme celou akci zakončili. I papírová čarodějnice nakonec přežila, svého upálení se dočká možná příští rok.

Chceme touto cestou poděkovat městu Kostelec nad Orlicí za výpůjčku prostor, ve kterých se akce mohla uskutečnit, a těšíme se na další společně strávené chvíle.

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková

krajská koordinátorka terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 739 630 225; email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom, Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz

Fotogalerie