Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Rodinám na Hradecku pomáháme zvládat školní povinnosti opět s pomocí Královéhradeckého kraje

2. 9. 2016 Autor: Lenka Matoušková

Královéhradecký kraj je významným partnerem projektu „Učí (se) celá rodina“ od jeho startu v roce 2014. Stal se za tu dobu na Hradecku nedílnou součástí služeb pro rodiny s dětmi. Poptávka po něm roste – jak ze strany rodin, tak pracovníků oddělení sociálně právní ochrany dětí v Hradci Králové, tak místních základních škol, kteří zapojení do projektu rodinám rádi nabízí. V praxi se jim to totiž osvědčilo.

Jednou z hlavních výhod je to, že projekt je koncipován jako flexibilní, klade důraz na dostupnost – umožňuje nám pracovat s potřebnými rodinami kdekoli na Hradecku, tedy i v menších obcích, kde je nabídka obdobných služeb limitovaná, nebo neexistuje.

Největší poptávku zaznamenáváme po službách terénních pedagogických pracovníků, kteří rodinám pomáhají překonávat problémy s plněním školních povinností, které jsou způsobeny chudobou a které nezvládají řešit vlastními silami.

Díky příspěvku Královéhradeckého kraje bude zajištěna práce jednoho z našich pedagogů po dobu 5 měsíců.

Děkujeme za podporu!

Projekt byl podpořen Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Programu na podporu integrace romské komunity v roce 2016, Nadací AGROFERT v rámci programu "Podpora dětí hendikepovaných mentálně, fyzicky či prostředím, ve kterém vyrůstají 2016", Královéhradeckým krajem, Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu NADAČNÍ FOND ALBERT DĚTEM 2016 a je realizován s PODPOROU MÉSTA HRADEC KRÁLOVÉ

Více informací o projektu „Učí (se) celá rodina“: www.aufori.cz

Kontakty:

Bc. Nela Henclová, sociální pracovnice projektu, henclova.aufori@gmail.com

Mgr. Lenka Matoušková, manažerka projektu, matouskova.aufori@gmail.com