Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Projekt „Učí (se) celá rodina“ získal podporu Nadačního fondu Albert

24. 3. 2014 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Hradec Králové, 18. 3. 2014 – Nadační fond Albert podpořil finančně náš projekt s názvem „Učí (se) celá rodina“

Aufori realizuje v tomto roce svůj první projekt s názvem „Učí (se) celá rodina“. Jsme moc rádi, že se cíl, poslání i aktivity našeho projektu zalíbily hodnotící komisi Nadačního fondu Albert natolik, že se rozhodla podpořit ho finančně, a to v rámci grantového programu Nadační fond Albert dětem.

Díky příspěvku Nadačního fondu Albert budou v roce 2014 realizovány tyto 2 stěžejní činnosti projektu:

1. činnost pedagogického pracovníka v rodinách, zapojených do projektu

Pedagogický pracovník projektu poskytuje v rodinách především pomoc s domácí přípravou do školy. Věnuje se konkrétnímu dítěti individuálně, přítomen je rovněž rodič či zákonný zástupce dítěte – neučí se tedy pouze dítě, ale také jeho rodič: „učí se učit se svým dítětem“. Po ukončení projektu by měl být rodič schopen efektivněji zvládat přípravu do školy s vlastními dětmi. Pedagogický pracovník poskytuje rovněž poradenství, a to nejen zapojeným rodinám, ale také školám a pedagogům, se kterými v zájmu rodin úzce spolupracuje.

2. činnost terapeutů v rámci motivační skupiny pro děti

Do projektu jsou zapojeni dva terapeuti – psycholog a speciální pedagog, kteří realizují dětské terapeutické motivační skupiny. Terapeutické skupiny využívají principy skupinové dynamiky, zážitkové pedagogiky a prvky expresivních forem terapie - herní terapie, arteterapie, muzikoterapie, pohybová a taneční terapie, dramaterapie. Terapeutické skupiny budou zaměřeny na posilování silných stránek dítěte, pozitivních postojů k procesu vzdělávání, efektivních behaviorálních strategií a celkové školní motivace dítěte. Skupiny umožní dětem kromě abreakce negativních pocitů spojených se školní docházkou také sdílet s ostatními svoje školní úspěchy i nezdary.

Děkujeme Nadačnímu fondu Albert za důvěru i podporu!

Více informací:

www.aufori.cz

Kontakty:

Bc. Nikola Nováková, sociální pracovnice projektu, novakova.aufori@gmail.com

Mgr. Lenka Matoušková, psycholožka, matouskova.aufori@gmail.com