Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Zapojte se do kampaně mypracujeme.cz

Logo - Spolufinancováno EU

23. 8. 2012 Autor: Martina Smudková

Dne 1. srpna spustila organizace IQ Roma servis 2. ročník veřejné kampaně zaměřené na šíření pozitivních příkladů zaměstnaných Romů v České republice.

Kampaň je složena ze dvou základních linií:

a) Propagace a medializace – aktuálně formou plakátovací kampaně (která probíhá v pražském metru v měsíci srpnu)

b) Návazná prezentace konkrétních příběhů pracujících Romů a pozitivních zkušeností s romskými zaměstnanci na www.mypracujeme.cz  

Kampaně budou realizovány dlouhodobě. Organizace očekává i další rozšiřování kampaně o nové nápady – videospot, happeningy, komunitní foto a videosouteže, inzeráty Romů hledajících práci, zakázky, propagujících svou firmu, živnost apod.

Zapojte se aktivně do kampaně a podpořte cíl - otevřený trh práce bez předsudků pro každého a posílení důstojného obrazu Romů v české společnosti se nepodaří splnit za rok, což ale neznamená, že bychom polevili v naší dlouhodobé vizi změnu způsobit.

Jak se můžete zapojit, jak můžete s kampaní pomoci?

- Přidáním příběhu vašich přátel, Vás samých, členů rodiny, klientů, či lidí s dobrou zkušeností s pracujícími Romy na  http://mypracujeme.cz/pribehy. Uvítáme možnost zveřejnit jméno, fotografii prezentovaného, chápeme ale, že ne každý se chce prezentovat takto veřejně, oceníme tedy i příběhy u kterých budou uvedeny pouze iniciály, pokud budeme mít k dispozici plné jméno a kontakt na danou osobu pro případné ověření. Pro upřesnění kontaktujte   wail.khazal@iqrs.cz , tel: 608 440 170.

- Šiřte a zveřejněte u Vás i jinde www banner kampaně. Na http://mypracujeme.cz/content/podporte-nas jsou ke stažení 2 různé bannery (pro technickou konzultaci kontaktujte martin.masa@iqrs.cz , tel: 737 509 348). Taky si zde můžete stáhnout A3 a A4 plakáty kampaně a využívat je, šířit je.

- Podpora je možná i na sociálních sítích. A to na facebooku: https://www.facebook.com/mypracujeme.cz  

twitteru: https://twitter.com/mypracujeme  

youtube: http://www.youtube.com/user/mypracujeme  

- Staňte se veřejnými podporovateli (http://mypracujeme.cz/content/podporuji-nas ), praktickou kontaktní osobou, či dobrovolníkem pro kampaň – zveřejňování vašich vyjádření podpory na webu a jinde, happeningy, letáky, veřejné akce, soutěže všestranná pomoc s rozvojem kampaně, aktivní sběr příběhů: textů, fotopříběhů, videopříběhů aj..... kontaktujte katarina.klamkova@iqrs.cz  , tel: 608 820 637