Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Workshop na téma Férové zaměstnávání

Logo - Spolufinancováno EU

21. 3. 2013 Autor: Jiří Zeman

Liga lidských práv si Vás dovoluje pozvat na workshop na téma Férové zaměstnávání spojený s promítáním dokumentárního filmu Ploty. Workshop se koná 28. března 2013 od 10:00 do 16:00 v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, Pivovarské nám. 1245, 500 03 Hradec Králové, místnost 9-P1.905. Workshop je součástí projektu, jehož cílem je podpora začlenění lidí s postižením na trh práce, který představuje odrazový můstek pro integraci těchto lidí do majoritní společnosti. Účast na workshopu je bezplatná.

Stručně vám představíme zkušenosti a zajímavosti se zaměstnáváním lidí v zahraničí (v minulém roce navštívili čeští úředníci a zaměstnanci příspěvkových organizací své protějšky v Anglii, Nizozemsku a Finsku).

Promítneme také film Ploty, který popisuje příběh paní Heleny, která se rozhodla přestěhovat se z ústavu do komunity a začít pracovat.

Program uzavře vzájemná diskuze o obecně představených tématech a možnostech zaměstnávání v ČR.

Workshopy budou probíhat postupně ve všech krajích České republiky a jejich cílem je získat informace z českého prostředí, zahájit diskuzi o přenositelnosti zahraničních zkušeností a vytvořit podklady pro vznik metodiky pro zaměstnávání lidí s postižením v době transformace ústavů.

Počet míst pro účastníky je omezen, pro registraci proto prosím kontaktujte do 26. března Terezu Hrubou – thruba@llp.cz.

Pro bližší informace o workshopu se můžete obrátit na koordinátora projektu Petra Hansliana -­ phanslian@llp.cz.

Za poskytnutí prostor pro konání workshopu děkujeme Královéhradeckému kraji.

Projekt Nástroje pro zaměstnávání lidí s postižením v době transformace ústavů je financován z prostředků evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státního rozpočtu ČR.

Soubory ke stažení