Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Výsledky dotací MPSV zveřejněny

Logo - Spolufinancováno EU

4. 2. 2013 Autor: Jiří Zeman

Ministerstvo práce a sociálních věcí zveřejnilo výsledky dotací na poskytování sociálních služeb pro rok 2013. Dotační řízení respektovalo návrhy Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Celkové směrné číslo bylo více než 326 milionů korun a bylo tedy vyšší než v době projednávání návrhů s poskytovateli a obcemi.

V návrzích Krajský úřad Královéhradeckého kraje zohlednil priority stanovené Strategií Královéhradeckého kraje v oblasti sociálních služeb pro roky 2011 – 2016. Výpočet respektoval pravidla vyrovnávací platby a v maximální možné míře se Krajský úřad snažil zohlednit připomínky, které vzešly z jednání s poskytovateli a obcemi.

Letošní dotační řízení tak umožnilo posílit financování pečovatelských služeb, osobních asistencí, ambulantních služeb pro osoby se zdravotním postižením a seniory. Podpora je také více směřována k nestátním neziskovým organizacím a do služeb v obcích, které se významně podílejí na financování sítě sociálních služeb v kraji. Hlavním cílem bylo zmírnit systémové nerovnosti mezi poskytovanými službami.

Výsledky dotačního řízení najdete na www.mpsv.cz/cs/14482