Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

Pozvánka na vernisáž výstavy „Romano barvaľipen – Romské bohatství“

Logo - Spolufinancováno EU

14. 9. 2012 Autor: Silvie Hendrychová

01.10.2012 – 31.10.2012 – Občanské sdružení Salinger, konkrétně střediska Komunitní centrum Amaro Phurd – Okružní a Pražská Vás zvou na výstavu fotografií znázorňujících rozmanité podoby romského bohatství. Výstava „Romano barvaľipen – Romské bohatství“ se uskuteční v prostorách Nového Adalbertina na Velkém náměstí a bude zahájena v pondělí 1.10.2012 v 17 hodin vernisáží, můžete se těšit na bohatý kulturní program.

Velkoformátové fotografie autora Václava Krejčího vznikaly v průběhu roku 2012. Před samotným focením bylo abstraktní téma „bohatství“ mnohokrát diskutováno sociálními pracovníky společně s klienty komunitních center. Bohatství jako romský jazyk, tradiční „romská“ rodina, stejně jako romské tradice, se v průběhu času mění a čím dál víc se překrývají s životem většinové společnosti. „Zachycením Romů napříč generacemi jsme se snažili vyzdvihnout to, co zůstává zachováno a to je právě jejich spjatost, soudržnost a vzájemná podpora a láska“, říká vedoucí komunitního centra. Fotografie byly pořízeny v Hradci Králové.

Na oficiálních stránkách fotografa www.ftgrf.cz se o fotografovi Václavovi Krejčím dozvíte víc. Na internetových stránkách www.salinger.cz dále naleznete rozhovor s fotografem, ale i informace o střediscích, pozvánky na akce a další aktuality.

Tento projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Statutárního města Hradec Králové.