Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro poskytovatele služeb

POZVÁNKA NA PROJEKCI DOKUMENTÁRNÍHO FILMU „VŠICHNI SPOLU“

Logo - Spolufinancováno EU

1. 11. 2013 Autor: Jiří Zeman

V rámci projektu „Pojďte do školky!“, který realizuje organizace Člověk v tísni o.p.s. a její partnerské organizace, si vás dovolujeme pozvat na speciální projekci dokumentárního filmu „Všichni spolu“. Projekce se uskuteční 19. listopadu, Bio Centrál Hradec Králové od 17.00 hodin. Projekce je určena pedagogickým pracovníkům mateřských a základních škol, pracovníkům PPP, SVP, SPC, řídícím pracovníkům školských institucí, úředníkům samospráv a pracovníkům NNO. Součástí projekce bude tematická výstava fotografií a diskuse o tématu inkluzivního vzdělávání a vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.

Dokumentární film Pojďte do školky vypráví o škole v Berg Fidelu, čtvrti německého Münsteru, kde se spolu čtyři roky vzdělávají děti bez rozdílu věku, rasy nebo handicapu. Výjimečně nadaný David, který chce být astronomem, se tu učí společně s bratrem Jakobem, který má Downův syndrom. Lukas, jenž si plánuje kariéru automobilového závodníka, má problémy se sluchem a motorikou a budoucí topmodelka Anita trpí poruchou učení. Portrét několika dětí ukazuje, co to znamená moderní vzdělávání a co se stane, když i znevýhodněné dítě dostane šanci.

Cílem projektu organizace Člověk v tísni o.p.s. „Pojďte do školky!“ je iniciovat změnu stávající praxe v předškolním vzdělávání znevýhodněných dětí, s tím související podpora návaznosti mateřských a základních škol a podpora inkluze. Od ledna 2014 vystřídají projekce speciální kurzy akreditované MŠMT.

Soubory ke stažení