Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

JAK SE SLAVÍ VELIKONOCE?

3. 5. 2012 Autor: Kurová Lenka

Jako každý rok jsme připravovali příchod jara - ,,Velikonoce". Pracovnice NZDM (tety) seznámily klienty s tradicemi a zvyky, které se pojí k Velikonocím, a vysvětlily klientům význam Velikonoc pro křesťany.

Pro někoho Velikonoce představují oslavu příchodu jara a probouzení přírody (původní pohanské svátky). Klientům bylo vysvětleno, že pro křesťany jsou nejdůležitějšími svátky v roce. Spojují je s ukřižováním Ježíše Krista a jeho zmrtvýchvstáním. Klienti se dozvěděli mnoho informací, například to, že Velikonoce nemají přesně stanovené pevné datum. Konají se vždy v neděli po prvním jarním úplňku (jaro začíná 21. března). Velikonoční neděle může připadat na kterékoliv datum, nebo že jméno Velikonoce je odvozeno od Velké noci (noc, kdy vstal Ježíš Kristus z mrtvých).Když byli klienti seznámeni s tradicemi a zvyky Velikonoc, pak začalo to pravé tvoření. V jednotlivých ,,dílnách" vyráběli klienti kuřátka a ptáčky z papíru, zdobili kraslice různým kořením, vyráběli tradiční velikonoční přání, a velikonoční kytičky s věnečky ze zbytku papíru.

Klub teenager

Klienty tohoto klubu jsme seznámili s dlouholetým projektem ,, POMOZTE DĚTEM“. S projektem byli klienti seznámeni záměrně, neboť jsme byli jeho součásti při vyhlášení prvního ročníku. Klientům jsme chtěli přiblížit nezapomenutelnou atmosféru projektu „POMOZTE DĚTEM„ za pomoci fotodokumentace a videozáznamu z přímého přenosu této akce. Klienti byli velice překvapeni a nadšeni kam až se jejich starší vrstevníci „dostali“a čeho všeho dosáhli. Do budoucna by chtěli naši klienti tento projekt podpořit.

Kontakt:

Občanské sdružení dětí a mládeže Začít spolu

Kladská 164 (oficiální adresa sloužící ke korespondnci)

Soukenická 16 (sídlo)

Broumov 550 01


IČ: 68208944

Email: info@zacit-spolu.cz

Tel.: 491 616 028

Web:www.zacit-spolu.cz