Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktuality

Dočasné stěhování rodin z Pražské třídy č.p. 559

14. 8. 2013 Autor: Miroslava Vtípilová

Z důvodu zaslepení splaškové kanalizace u domu na Pražské třídě čp. 559 došlo ve dnech 7. a 8. srpna k přestěhováním stávajících nájemců bytů domu na ubytovnu Brněnská.

O tomto kroku rozhodla Rada města Hradec Králové usnesením RM/2013/933. Jedná se o rychlé řešení situace, která nastala na Pražské třídě v předešlých týdnech. Kvůli zaslepení splaškové kanalizace zde docházelo k opakovaným výtokům odpadu, který se musel i několikrát denně vyvážet. Město Hradec Králové nyní podniká potřebné kroky, aby mohly být co nejdříve započaty práce na opravě kanalizace. Po dokončení oprav budou rodiny nastěhovány zpět na Pražskou třídu. K tomu by mělo podle prvních odhadů dojít nejdéle na konci listopadu 2013.

Komunitní centrum Amaro Phurd – Pražská prozatím zůstává na Pražské třídě. Samotné fungování sociální služby nevytváří na kanalizaci takovou zátěž, aby docházelo k opětovným výtokům. Hygienické zázemí a podmínky pro poskytování sociální služby jsou zde zachovány. Veškeré aktivity budou dále poskytovány v původním rozsahu. Dojde k posílení terénních aktivit v oblastech Pražské předměstí, Svobodné Dvory, kolem obchodního domu Tesco až po Tylovo nábřeží. Aktuální informace budou doplňovány na našich webových stránkách http://www.salinger.cz/sluzby/kc-am-prazska/,  

Mgr. Miroslava Vtípilová

vedoucí střediska


Občanské sdružení Salinger

Komunitní centrum Amaro Phurd – Pražská

Mobil: +420 777 807 051

E-mail: kc.prazska@salinger.cz  

www.salinger.cz