Odpověď na žádost o informace doručenou dne 28.05.2024

7. 6. 2024 Autor: Tomáš Hrnčíř

Investiční plány

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

AMA, s.r.o.
Felberova 604
460 01 Liberec
IČ: 61327557

VÁŠ DOPIS ZN.: -
ZE DNE: 27.05.2024
NAŠE ZNAČKA (sp. zn.): KUKHK-IZ-51/MSZ/2024

VYŘIZUJE: Ing. Mgr. Tomáš Hrnčíř
ODBOR: majetkosprávní a krajský živnostenský úřad
ODDĚLENÍ: stížností a dozoru obcí
MOBIL: 702 231 396
E-MAIL: thrncir@khk.cz

DATUM: 04.06.2024

Počet listů: 2
Počet příloh: 8
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 28.05.2024

Vážení,

dne 28.05.2024 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), jíž se domáháte poskytnutí následujících informací (citace):

„V rámci mapování investičních plánů měst, obcí a krajů pro rok 2024 a projektu RSP (registr stavebních projektů), který je určený na podporu stavebníků z celé ČR, Vás žádáme o zaslání investičních plánů Vašeho města, Krajského úřadu či obce pro rok 2024. Resp. seznamu investičních/stavebních projektů či rekonstrukcí, které plánujete uskutečnit v letech 2024-2025. Případně jsou dokončovány z předchozích let a budou financovány z rozpočtu města, obce, krajského úřadu nebo z dotačních titulů či za jejich podpory.

U těchto projektů prosím uveďte:

  • -název projekt
  • -popis projektu
  • -projektovou kancelář (pokud již byl projekt zpracován)
  • -finanční rozpočet projektu
  • -plánovaný termín započetí projektu
  • -předpokládaný termín výběrového řízení, popř. výherce

Případně nám prosím zašlete rozpočet na rok 2024, pokud obsahuje podrobné informace k daným akcím dle bodů uvedených výše.“

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod číslo jednací KUKHK-IZ-51/MSZ/2024, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor investic krajského úřadu, (viz organizační struktura krajského úřadu https://www.khk.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Odbor investic k Vaší žádosti sdělil, že investiční plán, jako takový, není zpracováván, a proto Vám v přílohách k tomuto sdělení poskytujeme Zastupitelstvem Královéhradeckého kraje v prosinci 2021 schválené seznamy investičních záměrů pro programové období 2021+, které jsou rozděleny do těchto odvětví:

  • Školství (Přílohy č. 1 a 2)
  • Sociální věci (Příloha č. 3)
  • Zdravotnictví (Příloha č. 4)
  • Kultura (Příloha č. 5)
  • Regionální rozvoj (Příloha č. 6)
  • IT (Příloha č. 7)
  • Doprava (Příloha č. 8)

Pokud byste měli zájem o další doplňující informace, vztahující se k předpokládanému rozsahu a předmětu plánovaných veřejných zakázek Královéhradeckého kraje, lze čerpat ze schváleného rozpočtu Královéhradeckého kraje, který je uveřejněný na webových stránkách kraje, včetně akcí schválených k realizaci z prostředků Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje (dostupné zde: https://www.khk.cz/cz/templates/8--dokumenty-11150#8.2, https://www.khk.cz/assets/krajsky-urad/povinne-informace/Priloha-c--4-FRR-KHK---rozdeleni_1.pdf); všechny případné změny rozpočtu jsou uveřejňovány zde: https://www.khk.cz/scripts/detail.php?pgid=1674.

K dispozici jsou rovněž informace o veřejných zakázkách zadávaných Královéhradeckým krajem dostupné na profilu zadavatele (dostupné zde: https://zakazky.cenakhk.cz/profile_display_2.html), kde se lze také zaregistrovat k odběru informací o vyhlašovaných veřejných zakázkách.

Informace o investicích kraje lze získat i na datovém portálu (dostupné zde: https://www.datakhk.cz).

Tuto odpověď Vám zasíláme na Vámi uvedenou e-mailovou adresu.

S pozdravem

Mgr. Alena Koukalová
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

Soubory ke stažení