Rozvoj dostupnosti komunitních pobytových služeb DNSV

17. 9. 2024 Autor: Martina Součková

Rozvoj dostupnosti komunitních pobytových služeb DNSV

Registrační číslo:: CZ.31.6.0/0.0/0.0/22_044/0008014
Výzva č. 31_22_044 Národního plánu obnovy, komponenta 3.3

Zpět na přehled projektů    

Popis projektu:

Předmětem projektu je nákup pozemku, demolice a následná výstavba nového zázemí pro poskytování sociální služby komunitního typu o kapacitě 12 osob. Realizace projektu proběhne v katastrálním území Rokytnice v Orlických horách na pozemku parc. č. 736/4 a p. č. st. 268. V rámci projektu bude pořízeno také nové vybavení a nábytek.

Výstupy projektu budou sloužit pro poskytování sociální služby dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, kterou bude zajišťovat příspěvková organizace Královéhradeckého kraje Domov na Stříbrném vrchu v lokalitě Rokytnice v Orlických horách

Cíl projektu:

Cílem projektu je rozvoj a optimalizace infrastruktury se zvýšenou energetickou účinností a systému funkční a udržitelné péče v Královéhradeckém kraji, podporující sociální začleňování osob s duševním onemocněním.

Cíl projektu vede ke zvýšení kvality a dostupnosti poskytovaných sociálních služeb podporujících sociální začleňování. Pro řešení problematiky sociálního vyloučení je snaha o vybudování infrastruktury se zvýšenou energetickou účinností pro poskytování sociálních služeb a doprovodných programů.

Výsledky projektu:

Výsledkem projektu je vybudování zázemí (dvou objektů) Severní dům a Západní dům pro poskytování sociální služby dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách o kapacitě 12 lůžek ve 2 domácnostech a zajištění nezbytným vybavením pro provozování sociální služby domov se zvláštním režimem dle podmínek materiálně technického standardu.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.