Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Workshop na téma „Chybějící dopravní spojení v pohraničních regionech“

Workshop na téma „Chybějící dopravní spojení v pohraničních regionech“

Publikováno: 22.6.2016 , Autor: Markéta Kubová

Dne 28. června od 10:00-13:00 se bude v Evropském výboru regionů (Rue Belliard 101, JDE 53) konat seminář na téma „Chybějící dopravní spojení v pohraničních regionech“.

Integrovaný rozvoj pohraničních regionů v Evropě do značné míry závisí na dostupnosti dopravní infrastruktury, která umožňuje krátké přechody mezi městy, podniky a občanům umístěných na obou stranách hranice.Tyto regiony jsou stále více chápány jako funkční regiony, které mohou plně využít svůj potenciál pro růst a zaměstnanost, pouze pokud existuje dostatečná interní konektivita mezi oběma stranami hranic a externí konektivita s širšími evropskými sítěmi.

Na workshopu se bude projednávat studie vypracovaná Evropským výborem regionů, dále se nahlédne do stávající mezery v dopravě v pohraničních regionech a její řešení prostřednictvím mobilizace dodatečných zdrojů, včetně soukromých investic.

Cílem workshopu je iniciovat vznik ad hoc skupiny na pracovní úrovni mezi zúčastněnými stranami a zavést akční plán. Výsledek diskuse by mohl sloužit jako cenný zdroj pro přípravné práce pro nadcházející COTER (Komise pro politiku územní soudržnosti a rozpočet EU) stanovisko k chybějící dopravě v pohraničních regionech.

Na workshop se můžete registrovat do 13 hodiny 27. června 2016 na emailu coter@cor.europa.eu.

Pro více informací kontaktuje osobu: Petr Votoupal, Tel: +32 2 282 2214, e-mail: petr.votoupal@cor.europa.eu

Agenda přiložena níže.

Dokumenty ke stažení

PDF Workshop na téma „Chybějící dopravní spojení v pohraničních regionech“ 1MB
Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.