Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Výzva na Referenční místa Evropského inovačního partnerství v oblasti aktivního a zdravého stárnutí je otevřena

Výzva na Referenční místa Evropského inovačního partnerství v oblasti aktivního a zdravého stárnutí je otevřena

Publikováno: 2.2.2016 , Autor: Lucie Uhlířová

Jste lídr v oblasti inovací pro aktivní a zdravé stárnutí? Chcete se stát jedním z referenčních míst Evropského inovačního partnerství v této oblasti? Zaregistrujte se do 15. dubna 2016!

Co je to Referenční místo?

Referenční místa sdružují různé aktéry včetně regionálních a místních orgánů, integrují nemocnice, průmyslové organizace, malé a střední podniky, start-upy, výzkumné a inovační organizace, které společně vytváří komplexní inovační přístup pro aktivní a zdravé stárnutí a mohou poskytnout konkrétní ilustraci o dopadech těchto přístupů v terénu.

První výzva byla publikována v roce 2012 a vyústila v podporu 32 regionů, které byly následně uznány jako referenční místa.

Proč se stát Referenčním místem?

Přínosy stát se referenčním místem jsou rozmanité. Pro mnohé firmy účast na tomto projektu přinesla uznání a zviditelnění ve svém regionu nebo vzájemnou spolupráci s dalšími aktéry v rozvíjení inovativních řešení. Předchozích 32 referenčních míst se vidí jako skupina průkopníků, kteří si mezi sebou vytvořili silné vazby. Vzájemná spolupráce jim umožnila sdílet osvědčené postupy vdané oblasti a budovat přeshraniční spolupráci.

Jaké jsou podmínky pro to, stát se referenčním místem?

Žadatel o referenční místo by měl ukázat inovativní prvky svého systému péče, které mohou sloužit jako ilustrace osvědčených postupů i pro jiné regiony. Důsledky jejich dopadu v terénu a vlastní ukazatelé musí být v souladu zejména s ukazateli podporovanými Monitorovacím a hodnotícím rámcem Evropského inovačního partnerství v oblasti aktivního a zdravého stárnutí (MAFEIP - Monitoring and Assessment Framework of the European Innovation Partnership on Active and Health Ageing). Měly by být také aktivně zapojeni do rozšiřování povědomí o Evropském inovačním partnerství v oblasti aktivního a zdravého stárnutí, nebo podávání informací dalším regionům, které se chtějí zapojit do Evropského inovačního partnerství v oblasti aktivního a zdravého stárnutí.

Pokud máte zájem o přihlášení, stáhněte si přiložený dokument a vyplňte přihlašovací formulář

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.