Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Výzva k podání přihlášek pro stáže v kanceláři Dunajské strategie v Bruselu

Výzva k podání přihlášek pro stáže v kanceláři Dunajské strategie v Bruselu

Publikováno: 18.11.2015 , Autor: Aneta Holečková

Kancelář Dunajské Strategie byla založena v roce 2015 při Regionálním ředitelství pro regionální a městskou politiku Evropské komise, hostitelem této kanceláře je zastoupenízemě Bádensko-Wüttembersko, při EU v Bruselu. Hlavním posláním je zlepšit proces provádění strategií EU pro Podunají, zlepšení a posílení spolupráce a interakce mezi různými zúčastněnými stranami v regionu, včetně 9 členských států EU a 5 nečlenských zemí EU.

V období stáže má možnost stážista získat pracovní zkušenosti v této kanceláři, kde může převézt poznatky získané v průběhu studia do praxe. Stážisté budou pod dohledem vedoucího nebo přiděleného pracovníka. Každodenní povinnosti budou záviset na dosavadním vzdělávání jednotlivce, zahrnují jak výzkum, tak přispívání k organizačním úkolům.

Výběrová kritéria jsou následující: uchazeči musejí být z 14 programových zemí Dunajské strategie. Stáže jsou otevřeny pro studenty, kteří jsou zapsáni na vysoké škole nebo jiném programu, a absolventanejlépe se specializací v oblasti vztahující se k práci organizaci. Pracovním jazykem je angličtina a znalost dalšího jazyka Podunají je výhodou.

Žadatelé ze zemí mimo EU budou muset žádat o typ B pracovního povolení (více informací zde).

Předpokládaný začátek stáže: leden 2016/duben 2016/září 2016 (flexibilní)

Doba trvání: 3 měsíce

Finanční příspěvek: příspěvek je ve výši 450 EUR měsíčně na životní náklady. Žadatelé, kteří žili mimo Belgii v posledních 6 měsících budou mít nárok na úhradu zpáteční letenky mezi místem stáže a zemí svého bydliště.

Přihlášení: zašlete svůj strukturovaný životopis a motivační dopis na info@dsp.bwl.de a napište také navrhované datum zahájení.

Vezměte prosím na vědomí, že budou kontaktování pouze kandidáti přijati do užšího výběru.

Původní výzvu v angličtině naleznete zde.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.