Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Výstava obrazů a floristické tvorby v Evropském parlamentu

Výstava obrazů a floristické tvorby v Evropském parlamentu

Výstava obrazů a floristické tvorby v Evropském parlamentu

Publikováno: 10.11.2015 , Autor: René Příhoda

Zastoupení Jihočeského a Královéhradeckého kraje v Bruselu společně s poslancem Evropského parlamentu Tomášem Zdechovským si Vás dovolují pozvat na středu dne 11. listopadu 2015 od 10:30 na slavnostní zahájení výstavy obrazů, z tvorby pacientů dětského oddělení Nemocnice České Budějovice a výstavy květinových aut, z tvorby studentů floristiky ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové. Vernisáž výstavy bude navazovat na konferenci „Sociální a ekonomický význam silniční dopravy“, na kterou jste též srdečně zváni. Konference bude zahájena v 9:00 v prostorách Evropského Parlamentu naproti Yehudi Menuhin. Hlavními řečníky konference budou europoslanci, zástupci ADAC, VUB, IRU a Evropské komise.

Výstava květinových aut je vytvořena z živých květin. Studenti využili při tvorbě jak hrnkové květiny, tak řezané květiny, mechy a proutí. Celkově bylo použito přes 1100 květin. Za návštěvu bude stát jedinečné zpracování červeného sportovního auta z růží.

Výstavu obrazů tvoří obrazy, které vznikly v rámci tzv. arteterapie, která využívá výtvarný projev jako prostředek k léčení. Arteterapeutické aktivity jsou používány nejen ve zdravotnictví, ale také v oblasti sociální péče, výchovy a vzdělávání dětí a dospělých. Obrazy si bude možné na výstavě zamluvit a po skončení výstavy zakoupit. Veškeré finanční prostředky získané prodejem těchto obrazů poté poputují zpět do dětského oddělení Nemocnice České Budějovice na další rozvoj arteterapie. Oddělení poskytuje veškerou zdravotní péči dětem od 1 měsíce věku do 18 let. Přijďte a podpořte dobrou věc zakoupením obrazu.

V případě, že nemáte vstup do Evropského parlamentu, prosíme o registraci na: tomas.zdechovsky-office@ep.europa.eu

Těším se na viděnou.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.