Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Vernisáž "Křídla motýlí"

Vernisáž "Křídla motýlí"

Vernisáž

Publikováno: 4.4.2014 , Autor: kancelář Brusel, Bc.Iva Hladíková

Výstava „Křídla motýlí“ byla zahájena slavnostní vernisáží dne 1. dubna 2014 v Bruselu v prostorách Stálého zastoupení České republiky.

Výstava „Křídla motýlí“ je pořádána Kanceláří Jihočeského a Královéhradeckého kraje ve spolupráci se Stálým zastoupením České republiky při Evropské unii. Vernisáž se konala pod záštitou a za účasti Jiřího Zimoly, hejtmana Jihočeského kraje a Vojtěcha Mynáře, poslance Evropského parlamentu. Vernisáže se zúčastnili další významní hosté, mezi nimiž nechyběli i další europoslanci Libor Rouček a Zuzana Brzobohatá. Z Jihočeského kraje přijala pozvání náměstkyně hejtmana Ivana Stráská, náměstek hejtmana Jaromír Slíva a členové rady kraje Antonín Krák, Jaromír Novák a Václav Valhola. Z řad zástupců kraje se zúčastnil ředitel krajského úřadu Milan Kučera a vedoucí kanceláře hejtmana Milan Nebesař. Na vernisáž zavítalo téměř 40 starostů a zástupců obcí a měst Jihočeského kraje v rámci jejich pracovní cesty do Bruselu.

Na výstavě jsou ke zhlédnutí a rovněž k zakoupení malby dětí „Křídla motýlí“ z Nemocnice České Budějovice, které malují nemocné děti při pobytu v nemocnici v rámci projektu arteterapie, uvedla Zuzana Šimková, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice České Budějovice.

Máme velkou radost, že již v průběhu slavnostního zahájení byla prodána více jak polovina obrázků, jejíž výtěžek půjde zpět na dětské oddělení nemocnice tak, aby děti mohly pokračovat v činnostech v rámci arteterapie, jež jim alespoň na chvíli dovolí zapomenout na jejich zdravotní potíže, uvedl po skončení vernisáže René Příhoda, delegát Stálého zastoupení Jihočeského a Královéhradeckého kraje při Evropské unii.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.