Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Unie bojuje s nezaměstnaností mladých

Unie bojuje s nezaměstnaností mladých

Publikováno: 10.3.2014 , Autor: kancelář Brusel, Bc. Iva Hladíková

Evropská unie uvedla systém záruk pro mladé, který by měl pomoci více než pěti milionům mladých Evropanů, kteří jsou bez práce.

Dne 26. února se poslanci Evropského parlamentu dotazovali zástupců Komise a Rady ohledně implementace tohoto systému členskými zeměmi, neboť některé z nich trpí extrémně vysokou nezaměstnaností mladých lidí.

Systém záruk pro mladé představuje Unijní iniciativu, která má nezaměstnaným lidem pod 25 let zajistit nabídky zaměstnání, průběžné vzdělávání nebo odborné přípravy do čtyř měsíců od ukončení vzdělání. Tento systém je primárně financován na základě vnitrostátních systémů, přičemž Evropská unie navýší národní výdaje prostřednictvím Evropského sociálního fondu a Iniciativy na podporu zaměstnanosti mladých.

Dvacet členských států je v současnosti schopno toto dodatečné financování uskutečnit. Devatenáct členských států již předložilo Evropské komisi plány, jak bude tento systém implementován a jakým způsobem budou Unijní finance využity.

Ve dnech 9. – 11. května se bude ve Štrasburku konat „the European Youth Event“ během které budou účastníci diskutovat o výhodách a nevýhodách systému záruk práce pro nezaměstnané mladé lidi.

Původní článek naleznete zde.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.