Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Top kandidáti na post předsedy Evropské komise tváří v tvář

Top kandidáti na post předsedy Evropské komise tváří v tvář

Publikováno: 9.5.2014 , Autor: kancelář Brusel, Pavla Nejedlá

V pátek večer (9. května), vystoupí tváří v tvář hlavní uchazeči na post předsedy Evropské komise na konferenci s názvem „State of the Union“ ve Florencii.

Letošní evropské volby jsou prvními od platnosti Lisabonské smlouvy, která umožňuje Evropskému parlamentu volit předsedu vlády EU, tedy předsedu Evropské komise.

Pět evropských politických frakcí nominovalo hlavní tváře svých kampaní, které se staly kandidáty na post předsedy vlády EU. Očekává se, že uvedením těchto „tváří“ do celoevropské kampaně se zabrání trendu klesající volební účasti.

V tomto období, kdy do zahájení volebního hlasování, které proběhne ve dnech 22.–25. května, zbývá pouze několik týdnů, se top kandidáti střetnou v sérii předsednických diskuzí. Tyto diskuze budou vysílány jak národními, tak evropskými médii.

Čtyři kandidáti zastupující hlavní politické frakce Evropské unie vystoupí dnes večer v 18:30, aby diskutovali o stavu Evropské unie.

Účastníky jsou Jean-Claude Juncker ze středopravice, Martin Schulz za socialisty, Guy Verhofstadt za liberály a José Bové za frakci zelených.

Debata bude vysílána živě na tomto odkazu.

Původní článek naleznete zde.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.