Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Starostové a hejtmané napříč celou Evropskou unií se setkají v Českých Budějovicích

Starostové a hejtmané napříč celou Evropskou unií se setkají v Českých Budějovicích

Publikováno: 24.11.2015 , Autor: René Příhoda

Na podzim roku 2016 se poprvé v České republice uskuteční výjezdní zasedání Komise pro sociální politiku, vzdělávání, zaměstnanost, výzkum a kulturu (SEDEC) Evropského výboru regionů. Zasedání se uskuteční ve dnech 15. a 16. listopadu 2016 v Českých Budějovicích a to na základě pozvání hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, který je též členem Evropského výboru regionů. Cesta, ubytování i tlumočení bude hrazeno z rozpočtu Evropského výboru regionů.

Komise bude v Českých Budějovicích nejen zasedat, ale také se její členové, kteří jsou volenými zástupci z místních a regionálních samospráv z celé Evropské unie, zúčastní konference na téma Věda a inovace jako impuls pro ekonomický růst. "Motivací k pozvání této komise do Jihočeského kraje je připravování celoročního programu k vědě a výzkumu, který vyvrcholí na podzim roku 2016 otevřením putovní výstavy CERN „Accelerating Science“, díky níž se Jihočeský kraj a město České Budějovice zařadí k městům jako je Atény, Ženeva, Kodaň, Varšava nebo Barcelona, ve které nyní výstava probíhá," uvedl Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje.

Komise SEDEC má 110 členů ze všech členských států Evropské unie. Do Českých Budějovic tak tedy zavítají například starostové Vídně, Santannderu, Vila Realu či prezidenti (hejtmané) Západního Řecka, Toskánska, Nitranského regionu, Kastilie a Léon a dalších.

"Uspořádání této akce je velice prestižní záležitostí a příprava podání a zpracování žádosti vyžadovali nejen spolupráci s českými členy Komise SEDEC, za kterou bych jim rád poděkoval, ale svou pomocnou ruku nabídli i slovenští kolegové, kteří budou v době zasedání Komise předsednickou zemí Rady Evropské unie," uvedl na závěr René Příhoda, delegát Jihočeského kraje v Bruselu.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.