Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Soutěž pro studenty - vyhraj pobyt v Bruselu!

Soutěž pro studenty - vyhraj pobyt v Bruselu!

Publikováno: 23.2.2015 , Autor: kancelář Brusel

Poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský a kancelář Stálého zastoupení Královehradeckého a Jihočeského kraje v Bruselu vyhlašují soutěž.

Soutěže o plně hrazený studijní pobyt do Evropského parlamentu v Bruselu na tři dny se mohou zúčastnit studenti učilišť, středních škol, vyšších gymnázií a vysokých škol z Jihočeského a Královéhradeckého kraje. Jihočeští studenti budou psát slohové práce na vybraná témata. Královéhradečtí studenti budou pořizovat fotografie z Královéhradeckého kraje s tématikou Evropské unie. Odborná porota vybere nejlepší fotografie, které mezi sebou budou soutěžit na facebookových stránkách. Tři nejlepší slohové práce budou vyhodnoceny odbornou porotou.

Pravidla soutěže

Pro studenty z Královéhradeckého kraje:

Zašlete Vámi vyfocenou fotografii z Královéhradeckého kraje s tématikou Evropské unie a vyhrajte třídenní studijní pobyt v Bruselu. K fotografii uveďte místo pořízení fotografie a popisek fotografie.

Co si pod tématikou Evropské unie představit?

Stavby podpořené dotacemi z Evropské unie jako jsou dětská hřiště, zrekonstruované památky, restrukturalizovaná náměstí, cyklostezky, koncerty, výstavy apod., případně tématika evokující EU. Způsob pořízení fotografie a její úprava je ponechána na fantazii soutěžících.

Následně budou odbornou porotou vybrány nejlepší fotografie, které budou zveřejněny na naší facebookové stránce Kraje v EU a na facebookové stránce Tomáš Zdechovský v Evropském parlamentu, kde bude dle počtu „like“ u fotografií určeno výsledné pořadí. Tři účastníci s největším počtem „like“ vyhrávají tento třídenní studijní pobyt pro jednu osobu. Fotky budou zveřejněny na facebookových stránkách od pondělí 13. 4. 2015 do 4. 5. 2015 do 12:00. Poté vyhlásíme vítěze, které budeme posléze kontaktovat.

Pro studenty z Jihočeského kraje:

Zašlete svou slohovou práci na jedno z následujících témat a vyhrajte třídenní studijní pobyt v Bruselu.

Témata:

Co mi přinesla Evropská unie; Postavení ČR v rámci Evropské unie; Jak mi EU změnila život?; Kterou věc bych jako první udělal/a jako europoslanec?; Jak bych naložil/a s milionem korun poskytnutým z fondů EU?; Která stavba či věc v mém regionu by měla být restaurována z fondů EU?

Požadavky na slohovou práci

Minimální rozsah slohové práce je 2000 znaků a její maximální rozsah je 9000 znaků. Slohový útvar, úprava a celkové zpracování textu je ponecháno na fantazii soutěžících. Následně budou odbornou porotou vybrány tři nejlepší práce, jejichž autoři vyhrají tento třídenní studijní pobyt pro jednu osobu. Výherci budou po skončení soutěže a vyhodnocení kontaktováni. Své fotografie či slohy zašlete nejpozději do 30. 3. 2015 na email rprihoda@kr-kralovehradecky.cz. Nezapomeňte do emailu uvést Vaše jméno a příjmení, adresu, datum narození a jméno Vaší školy. Na výhru není právní nárok a vyhlašovatel si vyhrazuje právo změnit podmínky soutěže, případně i soutěž bez udání důvodu zrušit. Přihlášením do soutěže vyjadřují soutěžící souhlas s volným užitím jejich fotografií a slohových prací. Každý soutěžící může zaslat pouze jednu fotografii, či slohovou práci.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.