Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Setkání prorektorky VŠTE s delegátem Jihočeského a Královéhradeckého kraje v Bruselu

Setkání prorektorky VŠTE s delegátem Jihočeského a Královéhradeckého kraje v Bruselu

Publikováno: 21.5.2014 , Autor: René Příhoda

V rámci zahraniční pracovní cesty do Bruselu ve dnech 7. - 9. dubna 2014 přijala prorektorka pro studium a pedagogickou činnost Vysoké školy technické a ekonomické Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D., a odborná referentka útvaru prorektora pro studium a pedagogickou činnost Mgr. Alžběta Troupová pozvání k návštěvě kanceláře zastoupení Jihočeského a Královéhradeckého kraje v Bruselu

Jedním z cílů pracovní cesty bylo setkání a seznámení zástupců Vysoké školy s novým delegátem společného zastoupení Královéhradeckého a Jihočeského kraje při Evropské unii Mgr. René Příhodou, který od září 2013 v Bruselu tyto kraje zastupuje a setkání s Michaelou Svobodovou, studentkou VŠTE, která vykonává na bruselském zastoupení stáž.

Paní prorektorka Hrušková ocenila dlouhodobou spolupráci mezi bruselskou kanceláří a Vysokou školou a projevila přání v této nastavené spolupráci pokračovat i nadále.

„S kanceláří v Bruselu kooperujeme již několik let. Zahraniční praxe zde vykonávají nejen studenti ekonomického oboru, ale i pracovníci VŠTE, kteří se zde zdokonalují v anglickém jazyce, francouzštině, ale i v projektových a dalších odborných činnostech. Vážím si lidského a profesionálního přístupu magistra Petra Soukupa i magistra Reného Příhody,“ uvedla paní prorektorka Hrušková.

Kancelář zastoupení Jihočeského a Královéhradeckého kraje v Bruselu nabízí studentům z těchto dvou krajů jedinečnou možnost k získání zahraniční praxe a zkušeností s fungováním Evropské unie. Této příležitosti využilo od září 2013 již 7 studentů z několika vysokých škol a 1 zaměstnanec vysoké školy. Stážisté jsou vybíráni studijními odděleními jednotlivých škol po konzultaci s kanceláří zastoupení tak, aby studenti z obou krajů měli rovnocennou šanci stáž získat. Avšak v této době z důvodu ne velkého zájmu škol z kraje Královéhradeckého je větší počet stážistů z Jihočeského kraje.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.