Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Šestý evropský Summit regionů a měst

Šestý evropský Summit regionů a měst

Šestý evropský Summit regionů a měst

Publikováno: 31.1.2014 , Autor: kancelář Brusel, Bc.Iva Hladíková

Výbor regionů ve spolupráci s regionem Attica pořádají v pořadí již 6. evropský Summit regionů a měst v Aténách. Tento Summit se bude konat ve dnech 7. a 8. března letošního roku.

Summit se bude konat v předvečer zasedání Evropské rady a zároveň dva měsíce před volbami do Evropského parlamentu. Letošní Summit je výjimečný i tím, že se jedná o dvacetileté výročí Výboru regionů.

Cílem summitu je zhodnotit úsilí, které bylo vynaloženo na evropské, národní, regionální i komunální úrovni k obnově zaměstnanosti. Na summitu bude rovněž probíhat debata mezi politickými lídry členských států ohledně blížících se evropských voleb.

Program:

Summit bude zahájen 7. března v pátek odpoledne (po dopolední schůzi předsednictva Výboru regionů) a na programu je debata ohledně evropské strategie pro růst a pracovní místa z komunálního a regionálního pohledu s důrazem na specifická řecká témata. Mimo jiné na zasedání potvrdili svou účast i předseda Výboru regionů Valcárcel a Attica guvernér Sgouros, předseda Evropské investiční banky Hoyer a řecký místopředseda Venizelos. Ve dvou vzájemně paralelních seminářích povedou mezinárodní experti s regionálními a komunálními politiky diskusi týkající se evropského pokroku ve vytváření pracovních míst, znovunastartování ekonomiky a jak evropské regiony a města jsou zahrnuta ve strategii EU.

V sobotu 8. března dopoledne bude probíhat debata ohledně budoucích evropských voleb, jakož i o budoucnosti Evropské unie a roli místních vlád ve sbližování občanů s Evropou. Tato debata bude vysílána řeckou národní televizí, kde vystoupí italský a řecký premiér Antonio Samaras a Enrico Letta, vynechán nebude ani prezident Evropského parlamentu Martin Schulz a předseda Evropské komise José Manuel Barroso.

Původní článek naleznete zde.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.