Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Protiteroristická operace v Bruselu: Abdeslam stále na svobodě, akce není zatím ukončena

Protiteroristická operace v Bruselu: Abdeslam stále na svobodě, akce není zatím ukončena

Publikováno: 23.11.2015 , Autor: Kateřina Bendová

Policie vykonala 19 domovních prohlídek v Bruselu, další 3 v Charleroi. Belgický ministr vnitra poskytl aktuální informace o vyšetřování.

Masivní zátah v neděli večer v Bruselu. Podle federálního zastupitelství, došlo k 19 domovním prohlídkám v bruselských čtvrtích Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, Woluwé-Saint-Lambert a Forest a další tři proběhli v nedalekém městě Charleroi. 16 osobám byla odňata svoboda, soudce rozhodne během pondělí 23. listopadu, zda zůstanou zadrženi.

Federální zastupitelství zdůrazňuje, že domovní prohlídky proběhli bez jakýchkoliv incidentů, s výjimkou čtvrti Molenbeek, kde se zranil jeden člověk, který havaroval, poté co se snažil ujet policii. Během prohlídek nebyly nalezeny žádné zbraně ani výbušniny. Salah Abdeslam, podezřelý z účasti na útocích v Paříži, zatím nebyl nalezen. Zastupitelství odmítá sdělit další podrobnosti v zájmu pokračování vyšetřování.

Život v Bruselu musí jít dál

„Práce ještě neskončila“ uvedl ministr vnitra Jan Jambon na VRT a RTBF. "Operace zatím není ukončena, je třeba pokračovat," řekl Jambon a odmítl podat podrobnější detaily, jejž by mohly vyšetřování uškodit. „Postupujeme kupředu každou hodinu a dny, které přicházejí. Neposkytnu vám žádný detail týkající se vyšetřování ani místa, kde právě hledáme Salaha Abdeslama“ prohlásil ministr. „Co se týče metra a škol, život v Bruselu musí jít dál“ zakončil svou řeč Jan Jamblon.

Abdeslam spatřen poblíž Liège

Dle belgického deníku Le Soir, speciální týmy a kriminální policie také zaměřili své úsilí na město Liège a jeho okolí. Salah Abdeslam byl identifikovány kriminální policií v Rocourt kolem 19 : 30 hodin v neděli 22. listopadu. Údajně řídil BMW typu 3 nebo 5. Nicméně se mu podařilo uniknout a zamířil po E40 do Německa.

překlad z www.lesoir.be

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.