Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Neděle bez aut

Neděle bez aut

Publikováno: 19.9.2014 , Autor: kancelář Brusel, Hana Jirmásková

Tuto neděli se v Bruselu uskuteční den bez aut a připojí se i další valonská města.

Praktické informace:

-V neděli mezi 9-19 hodinou nebudou v hlavním městě povolena žádná auta. Mnoho slavnostních akcí se uskuteční na Place des Palais a také v Parc royal.

-Všechny linky Stib jsou zdarma. SNCB nabízí „Mobility Deal” nebo zpáteční jízdenku za 11 euro, použitelnou pouze během tohoto dne. 

-Vozy záchranné služby, taxi a automobily s diplomatickou značkou mohou volně jezdit. Ikdyž doprava nebude tak hustá, předpisy zůstávají stále v platnosti. Například kola, chodci, skateboardisté a jezdci na koni ale nemohou využívat tunelů.

-Pokud opravdu musíte po Bruselu jet autem, musíte obdržet výjimku od vaší samosprávy. Pozor některé úřady vyžadují písemnou žádost. A pokud  pojedete autem, nezapomeňte, že je všude omezená rychlost na 30km/h.

-Osobám přijíždějícím do Bruselu je doporučeno využít parkovišť okolo regionu. Parkoviště C –Heysel má k dispozici 11 000 míst a stojí 5 euro na den.

-Parkoviště Interparking budou zdarma od sobotní 18. hodiny do nedělní 19. hodiny.

-V některých valonských městech se také uskuteční den bez aut. Virton a Art omezí provoz v centru města. Také zde jsou výjimky vydávány místní samosprávou.  

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.