Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Open Days v Královéhradeckém kraji úspěšně za námi

Open Days v Královéhradeckém kraji úspěšně za námi

Open Days v Královéhradeckém kraji úspěšně za námi

Publikováno: 13.11.2015 , Autor: Aneta Křičková

V prostorách sídla Královéhradeckého kraje se uskutečnil seminář na téma "Rozvoj podnikání v Královéhradeckém kraji", který byl součástí bruselských Open Days. Seminář se zabýval různými pohledy na rozvoj podnikání v Královéhradeckém kraji a na možnosti využití evropských dotací. Seminář, který pořádal Královéhradecký kraj ve spolupráci s agenturou CIRI, Eurocentrem Hradec Králové a Europe Direct, proběhl dne 3. listopadu v sále zastupitelstva. Vybrané panelisty hostil hejtman Lubomír Franc, který akci otevřel úvodním slovem.

S prezentací na téma česko-belgického podnikání dorazil ze zahraničí i český velvyslanec v Belgickém království Jaroslav Kurfürst. Se svými přednáškami a příspěvky do diskuze ho následoval například Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice, dále i Lucie Šestáková, zástupkyně státního tajemníka pro evropské záležitosti, nebo Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu.

Hejtman Lubomír Franc v úvodu poukázal na to, jakým způsobem je v současnosti možné pracovat s evropskými dotacemi v oblasti podnikání a že je vhodné seznámit se s novými možnostmi a nástroji, které k tomu v současné době jsou. Přednášky se dotkly i tématu startupů pro začínající podnikatele. Ve druhé části programu promluvil například Jan Bartoš, ředitel Technologického centra Hradec Králové, Zita Kučerová, ředitelka Regionální rozvojové agentury CIRI, nebo Michal Tureček, ředitel pobočky CzechInvest pro Královéhradecký kraja zástupce Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Posledním diskutujícím byl Roman Klíma z oddělení evropských grantů Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Celou akci moderoval René Příhoda, delegát Královéhradeckého a Jihočeského kraje v Bruselu.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.