Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Open Days Brusel 2014 - 12. Evropský týden regionů a měst

Open Days Brusel 2014 - 12. Evropský týden regionů a měst

Publikováno: 10.9.2014 , Autor: kancelář Brusel, Hana Jirmásková

Každoroční akce s názvem Open Days - 12. Evropský týden regionů a měst se letos uskuteční 6. - 9. října v Bruselu.

Open Days není běžnou formou diskuzí pořádaných evropskými institucemi. Je výsledkem spolupráce evropských institucí, regionů a měst z celé Evropy za přispění firem, finančních institucí a mezinárodních organizací.

Během těchto 4 dnů se akce zúčastní více než 6000 účastníků z mnoha evropských států, aby prodiskutovali problémy a projekty týkající se regionálního a místního rozvoje. Tato akce poskytne platformu pro sdílení zkušeností a osvědčených postupů. Zaměří se především na inovaci, výzkum, podporu malého a středního podnikání, digitální agendu, nízkouhlíkovou ekonomiku a vzdělávání.

 Heslem letošního ročníku Open Days je „Společný růst-investice pro lidi”. Následný hlavní program letošního 12. ročníku bude rozdělen do tří témat: budování kapacit, územní spolupráce a propojení regionálních strategií. Vzhledem ke spuštění více než 320 národních, teritoriálních a regionálních programů v průběhu roku 2014 budou v popředí debat těchto 4 dnů prvotní zkušenosti s jejich realizací. Všechna tato témata budou projednávána v kontextu následujícího rozpočtového období 2014-2020.

Hlavními organizátory tohoto projektu jsou Evropská komise a Výbor regionů.

Zahájení proběhne 6. října v Evropském parlamentu. Pozvání přijal i generální tajemník Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj Jossé Ángel Gurria. Tento slavností akt bude následován více než 100 semináři a debatami. Seznam všech pořádaných workshopů s bližšími informacemi je k nalezení na této internetové stránce.

 Hlavní program bude doplněn o zajímavé výstavy a další doprovodné programy, jejichž kompletní výčet je zveřejněn na  tomto odkazu

 Pracovní setkání Open Days 2014 jsou rozčleněny do následujících 4 skupin. Proběhne 26 debat organizovaných sdruženími regionů a měst, 40 debat pořádaných Generálním ředitelstvím pro regionální a městkou politiku dále 36 workshopů konaných v prostorách Výboru regionů a v neposlední řadě také 8 „Open Days University” seminářů.

K příležitosti této akce se konají doprovodné akce i v jednotlivých účastnických zemích. V hlavním městě České republiky se uskuteční 6. října Festival volnočasových aktivit, další akce proběhnou v Brně, Plzni, Olomouci a Jihlavě. Bližší podrobnosti o konaných akcích najdete zde.

Z Jihočeského kraje se letošního ročníku Open Days zúčastní zástupci Regionální rozvojové agentury jižních Čech a odboru Evropských záležitostí Jihočeského kraje.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.