Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Nejvyšší vojenský představitel České Republiky při NATO a EU Generálmajor Miroslav Žižka k Charitativnímu bazaru NATO

Nejvyšší vojenský představitel České Republiky při NATO a EU Generálmajor Miroslav Žižka k Charitativnímu bazaru NATO

Publikováno: 30.11.2015 , Autor: René Příhoda

Charitativní bazar v NATO, který je významnou společenskou událostí, se koná každoročně již od roku 1968. Organizátoři NATO Charity Bazaar věnují každoročně 35 % výtěžku belgickým projektům. Zbylá část, tedy 65 %, připadne mezinárodním charitativním organizacím.

"Každoroční Charitativní akci NATO Charity Bazar vnímám velmi pozitivně ze třech důvodů.

Důvodem prvním je samotný cíl této akce. Primárním cílem této akce je získání finanční prostředků, které jsou následně přerozděleny vybraným neziskovým organizacím z celého světa působícím zejména v sociální oblasti, jejichž žádosti o příspěvek obsahující podrobný popis projektu navrženého k podpoře a splňují stanovená kritéria výběru.

Druhým důvodem je způsob získávání potřebných finančních prostředků, který činí tuto akci výjimečnou. Jde o charitativní prodej umožněný kombinací sponzorství ze strany donorů, kterými jsou kromě českých firem i kraje ČR reprezentované svými zastoupeními působícími zde v Bruselu a aktivního přístupu rodin pracovníků Stálé delegace ČR při NATO formou dodání vlastních výrobků a doma upečených pochutin.

Tato kombinace sponzorství s aktivní participací tvoří třetí důvod mého pozitivního vnímání této akce, kterým je možnost prezentace ČR v mezinárodním prostředí. Této akce se účastní zástupci jak členských tak partnerských států NATO tedy vice než třiceti států. Z tohoto pohledu můžeme být právem hrdi na letošní ročník, neboť zde byla ČR reprezentována na velmi dobré úrovni o čemž svědčí i velký zájem o nabízené produkty a výrobky.

S vědomím toho, že samotná akce byla pouze vyvrcholením dlouhodobého úsilí si velmi Vážím dobrovolné práce a úsilí všech, kteří se na letošním ročníku podíleli. Chtěl bych touto cestou rovněž poděkovat za podporu poskytnutou ze strany zastoupení Královéhradeckého a Jihočeského kraje, Jihomoravského kraje a Plzeňského kraje zde v Bruselu, krajskému úřadu Karlovarského kraje a všem českým firmám, které poskytly své výrobky a produkty formou sponzorského daru či dodáním za sníženou cenu.

Myslím si, že dosažený úspěch v podobě získání finančních prostředků ve prospěch činnosti NATO Charity Bazaar a dobré reprezentace ČR na mezinárodní úrovni, nás může všechny těšit a je motivací pro následující ročník této charitativní akce," uvedl pro Zastoupení Jihočeského a Královéhradeckého kraje Generálmajor Miroslav Žižka.

Bližší informace k celému charitativnímu bazaru naleznete na: http://www.krajeveu.cz/cz/krajeveu/zpravy-z-bruselu/charitativni-bazar-v-nato-84606/

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.