Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Nadace krále Baudoina podpoří rodiny postižené radikalizací

Nadace krále Baudoina podpoří rodiny postižené radikalizací

Publikováno: 24.11.2015 , Autor: Aneta Holečková

Nadace krále Baudoina oznámila, že podpoří dvanáct vybraných projektů v Bruselu a ve Flandrech, které jsou zaměřeny na potřeby rodiny, jejich členové se radikalizovali nebo odjeli do Sýrie. Nadace vyčlení na tyto projekty částku ve výši celkem 95 216 euro.

Tyto projekty zahrnují skupinové diskuze pro matky, učební pomůcky, zvyšování povědomí, atd. Diskuze se budou konat v bruselských čtvrtích - Molenbeeku, Schaerbeeku – a Vilvordu, Diegem-Machelenu a v Antverpách. Nadace pořádá tři po sobě jdoucí semináře, které se zabývají jednotlivými kroky v procesu násilné radikalizace. Třetí seminář se uskuteční v budově BIP ve čtvrtek 26. listopadu v 16.30 hodin (může být zrušeno kvůli bezpečnostním podmínkám).

První dva semináře ukázaly, že špatně zaměřujeme pouze na ty, kteří odejdou. Je důležité nezapomínat, že rodiny a okolí jsou součástí této sítě. Právě v rámci této sítě, se organizace pokusí najít způsob, jak se vypořádat s těmito problémy. Když je proces radikalizace zahájen, nastává fáze, kdy je cílová skupina mladých šťastná a mluví o nových nápadech a je na ně hrdá chce svou rodinu a přátele přesvědčit. To je čas, kdy rodiče potřebují mít ty správné nástroje, aby radikalizaci zastavili nebo jí omezili.

Nadace krále Baudoina spolupracuje s ostatními skupinami na evropské úrovni, aby zřídili již v roce 2016 fórum pro sdílení praktických rad s cílem přispět evropským nevládním organizacím a rozvíjet jejich dovednosti v boji proti radikalizaci.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.