Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Královský palác zavádí nová bezpečnostní opatření

Královský palác zavádí nová bezpečnostní opatření

Publikováno: 25.11.2015 , Autor: Aneta Křičková

V důsledku současné teroristické hrozby po útocích v Paříži bude královský palác zavádět nová bezpečnostní opatření týkajících se budoucích veřejných akcí královského páru. Mluvčí královského paláce, Pierre-Emmanuel De Bauw, včera oznámil, že zároveň také došlo k pozměnění jejich plánů.

Koordinační orgán pro vyhodnocování hrozby (OCAM) se v pondělí rozhodl potvrdit nejvyšší stupeň výstrahy (úroveň 4) v Bruselském regionu. „Sledujeme bezpečnostní pokyny federální vlády. Bezpečnostní program královského paláce bude dodržovat stupeň výstrahy 4 v Bruselu, tak dlouho, jak to bude nutné,“ vysvětluje pan De Bauw. To znamená, že reportéři, kteří chtějí sledovat královský pár v jejich veřejných aktivitách, budou podrobeni přísnějším pravidlům.

Rozvrh královského páru pro nadcházející dny byl již změněn. Královna Mathilde se měla objevit na akci MAKS v Anderlecht, nicméně návštěva této akce byla zrušena. Kromě toho i účast královny v Národním týdnu čtení byla přesunuta do Laekenské veřejné knihovny v královském paláci v Bruselu. Všechny následující události, výlety a vycházky naplánované královským párem budou nyní podrobně přezkoumány a případně změněny.

Zdroj: The Brussels Times (http://brusselstimes.com/belgium/4563/terror-threat-palace-adapts-royal-couple-s-schedule-and-introduces-new-security-measures)

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.