Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Evropský týden sportu v ČR a Bruselu

Evropský týden sportu v ČR a Bruselu

Publikováno: 2.9.2015 , Autor: Aneta Křičková

Od pondělí 7. září do soboty 11. září bude na Mont des Arts a v Kongresového centra Squere probíhat řada sportovních a sportovně-propagačních aktivit, které budou součástí European Sport Village – Evropské sportovní vesničky. V pondělí bude Vesnička inaugurována v přítomnosti Eurokomisaře Navracsicse a dalších vrcholných politiků a ambasadorů Evropského týdne sportu.

Ve středu 9. září se v kongresovém centru bude konat tzv. Flagship event, kterého se zúčastní vrcholní zástupci EU a sportovních organizací. Součástí této akce bude také udílení takzvaných #BEACTIVE ocenění, na které byly nominovány osobnosti a projekty z členských zemí (národními koordinátory EWoS), které se zasadily o propagaci pohybové aktivity a sportu a jeho role při “zvyšování tolerance a otevřené společnosti” (hlavní téma akce). ČOV nominoval projekt Sokolské Brno a jako osobnost paní učitelku z Ústeckého kraje, která byla jednou z nejaktivnějších kantorek v rámci dlouhodobého projektu ČOV Sazka olympijský víceboj.

Sportovní aktivity budou probíhat celý týden a budou přístupné široké veřejnosti. Můžete se těšit například na lezeckou stěnu, basketbal 3na3, fotbalové hřiště, jízdu na koních atd.

Stánek Czech Sport Nation (Česko sportuje) představí místní veřejnosti Českou republiku jako sportovní národ. Propagační stánek bude umístěn v atriu kongresového centra a kromě nás své projekty a iniciativy bude prezentovat zhruba dalších 12 zemí či organizací. Bylo by nám velkým potěšením Vás v Evropské vesničce přivítat. Nezapomeňte si sebou vzít sportovní obuv. Mohla by se Vám hodit.

Více informací o ETS naleznete také na stránkách Evropské komise: http://ec.europa.eu/sport/week/

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.