Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Evropské instituce otevřou své dveře návštěvníkům

Evropské instituce otevřou své dveře návštěvníkům

Evropské instituce otevřou své dveře návštěvníkům

Publikováno: 29.4.2015 , Autor: kancelář Brusel

Den Evropy, 9. květen, je dnem, který oslavuje jednotu a mír v Evropě. Váže se k francouzskému ministrovi zahraničních věcí, Robertu Schumanovi, který 9. května 1950 představil v Paříži ideu sjednocené a spolupracující Evropy.

K uctění tohoto dne otevírají evropské instituce každoročně své dveře návštěvníkům všech věkových kategorií, kteří mají možnost nahlédnout do prostor, kde se tvoří evropská politika. Tato akce, nazvaná symbolicky Open Doors, nabízí návštěvníkům kromě možnosti navštívit veškeré instituce EU, také různé konference, debaty a koncerty. Akce přiláká každoročně více než 40 000 návštěvníků.

Ve Výboru regionů se jako každý rok v rámci Open doors bude konat Festival evropských regionů a měst, na kterém se představí více než 45 regionů a měst ze všech členských států Unie, aby zde prezentovaly svá kulturní a přírodní dědictví. Z České republiky se prezentace ve Výboru regionů bude účastnit Jihočeský kraj, Královéhradecký kraj a kraj Jihomoravský. Každý ze zúčastněných regionů a měst bude prezentovat to nejlepší, co se v krajích nachází.

Přijďte s námi oslavit den Evropy do Výboru regionů!

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.