Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Evropská komise zveřejní roční statistiku programu Erasmus (2012-2013)

Evropská komise zveřejní roční statistiku programu Erasmus (2012-2013)

Publikováno: 8.7.2014 , Autor: kancelář Brusek, Pavla Nejedlá

Nejnovější čísla výměnného programu Erasmus odprezentuje Evropská komise dne 10. července

Program Erasmus vytvořil příležitost pro více než 3 miliony studentů studovat či získat praxi v zahraničí, z těchto 3 milionů více než 250 tisíc studentů získalo grant od Evropské unie, uvádí data za rok 2011-2012.

I přesto, že je program Erasmus známý tím, že pomáhá prohlubovat schopnosti a zvyšuje šance zaměstnatelnosti studentů, je také otevřen pro vyučující na školách i univerzitách, kteří mohou těžit ze zkušeností získaných učením v zahraničí. Navíc program Erasmus hraje klíčovou roli ve zlepšování spolupráce a kvality vyššího vzdělání podporou inovací a modernizací.

Erasmus+, nový program Evropské unie pro vzdělání, školení, mládež a sport, zahájený v lednu 2014, staví na úspěchu programu Erasmus a dalších programů mobility.

Se 40 procentním navýšením rozpočtu pro roky 2014-2020 poskytne Erasmus+ granty pro 4 miliony lidí (většina z nich mladších 25 let) aby mohli studovat, zaškolovat se, učit nebo provádět dobrovolnickou činnost v zahraničí. Více než 2 miliony studentů a 300 tisíc učitelů středních a vysokých škol získá podporu Evropské unie. Mnohem více než v minulosti se program Erasmus+ zaměří na kvalitu a dostupnost skrz zvýšenou jazykovou podporu, flexibilnější pravidla a speciální finanční příspěvky pro lidi ze znevýhodněných prostředí, se zvláštními potřebami a pro lidi z odlehlých a špatně dostupných oblastí.

Více informací o novém programu Erasmus+ můžete nalézt zde:

http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/index_en.htm

Původní článek naleznete zde:

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.