Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. EVROPSKÝ PARLAMENT: Malé a střední podniky hrají důležitou roli v Evropě

EVROPSKÝ PARLAMENT: Malé a střední podniky hrají důležitou roli v Evropě

Publikováno: 20.1.2014 , Autor: kancelář Brusel, Bc.Iva Hladíková

Euro posiluje a podle některých ekonomů v roce 2014 poroste o 1,4 %. Tato data se jeví jako velmi povzbudivá a dá se tedy předpokládat, že nejhorší část krize je již za námi. S tím také souvisí obnova evropského průmyslu. Je tedy zapotřebí takové politiky, která by snížila nezaměstnanost a nastartovala tak ekonomiku.

Na řadu tak přicházejí malé a střední podniky, jejž představují budoucnost Evropy.

Je důležité tyto podniky podporovat v jejich podnikání a konkurenceschopnosti. Mimoto takový prosperující podnik má pozitivní vliv i na region, ve kterém se nachází, neboť se zvýší jeho atraktivita, zaměstnanost a poroste životní úroveň.

Proto je tedy nezbytné podporovat iniciativy jako je Eurostars II, jenž pomáhá malým a středním podnikům, které se kromě výrobní nebo servisní činnosti zaměřují i na výzkum a vývoj. Cílem Evropské unie je tak být o krok vpřed, podporovat technologický výzkum a inovace.

Podle Patrizie Toie ze Sociální demokracie, jsme stále uprostřed krize a je proto nutné se obrnit trpělivostí a pracovitostí k nalezení cesty z ní. Dále dodává, že v Evropské unii je přes 26 milionů nezaměstnaných občanů a tyto fakta nelze ignorovat. Z tohoto důvodu se Evropský výzkumný a vývojový program jeví jako investice do budoucna a iniciativy jako COSME a Eurostars tak pomohou ke snížení nezaměstnanosti a k ekonomickému růstu.

Původní článek viz

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.