Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Evropa se potřebuje oprostit od neúspěšných politických strategií minulosti

Evropa se potřebuje oprostit od neúspěšných politických strategií minulosti

Publikováno: 12.5.2014 , Autor: kancelář Brusel, Pavla Nejedlá

Ačkoli kandidáti na post předsedy Evropské komise požadují “nový začátek”, téměř žádné konkrétní plány nejsou doposud předloženy.

Během posledních několika dní měli evropští občané příležitost shlédnout dvě kandidátské debaty na post předsedy Evropské komise, jednalo se o debaty v Maastrichtu 28. dubna a následující den 29. dubna v Bruselu.

Jean-Claude Juncker, Martin Schultz, Ska Keller a Guy Verhofstandt, kandidáti za jednotlivé evropské politické frakce, prezentovali své postoje a vyzvali občany EU k novému začátku.

Na základě předchozích diskuzí byla laťka nasazena vysoko a očekávání byla ještě vyšší, jelikož evropští občané čekali, že uslyší od těchto potenciálních lídrů něco, co jim dá naději v lepší budoucnost.

Nicméně, z debat vyplynulo, že je Evropská unie stále svázána neúspěšnými politickými postupy z minulosti, které zavlekly Evropany do současné situace. Nebyl představen žádný konkrétní plán, inspirace či vize, která by mohla řídit Evropu směrem k vyváženému růstu a prosperitě.

Kandidáti buď hájili své minulé neúspěšné politické strategie, které zavedly Evropu do stavu, ve kterém se teď nachází, s nejvyšší mírou nezaměstnanosti za celou historii, nebo prohlašovali obecné názory o tom, co by mělo být uděláno, k nápravě současné situace, avšak bez poskytnutí reálných plánů jak těchto cílů chtějí dosáhnout.

Původní článek naleznetezde.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.