Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Charitativní bazar v NATO

Charitativní bazar v NATO

Publikováno: 19.11.2015 , Autor: Kateřina Bendová

Ve dnech 14. a 15. listopadu 2015 proběhl v prostorách vojenského velení NATO v Bruselu již tradiční charitativní bazar (NATO Charity Bazaar).

Charitativní bazar v NATO, který je významnou společenskou událostí, se koná každoročně již od roku 1968. Organizátoři NATO Charity Bazaar věnují každoročně 35 % výtěžku belgickým projektům. Zbylá část, tedy 65 %, připadne mezinárodním charitativním organizacím. Každoročně se do výběrového řízení přihlašuje mnoho projektů včetně českých, letošní rok tomu nebylo jinak.

Během sobotní a nedělní akce měli účastníci možnost zakoupit typické výrobky pro jednotlivé státy. Český stánek se zaměřil na prodej českého křišťálu, který přilákal mnoho návštěvníků. Nicméně i výrobky manželek vojenských představitelů jako například panenky, adventní věnce, malí andílci či ozdoby s komponenty Swarovski slavily velký úspěch. Mnohé přilákalo i české tradiční vánoční cukroví a ručně zdobené perníkové chaloupky. Kromě vůně vánočního cukroví se v českém stánku rozléhala i vůně ručně vyráběných mýdel a svíček. Dále byly k prodeji vánoční ozdoby, které byly foukané klasickou metodou a také ručně malované. Za zmínku stály i výrobky od hendikepovaných osob, které dodal Domov Zvíkovecká Kytička. Celé organizace českého stánku se zhostila Jaroslava Sejpková a stejně jako minulý rok odvedla úžasnou práci.

I ostatní stánky představující zbylé státy se nenechaly zahanbit a k prodeji připravily tradiční domácí výrobky a potraviny. K prodeji byly podepsané italské fotbalové dresy, pravé kožešiny ze severských zemí, tradiční kanadský javorový sirup, velmi oblíbené americké pochutiny či pravé švýcarské nože. Na dva dny se jinak vojenské velení NATO v Bruselu proměnilo v jedinečný trh s nejrůznějšími výrobky z celého světa. Celá akce proběhla úspěšně a už teď se můžeme těšit na příští ročník.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.