Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Bruselské letiště: „Bude to trvat měsíce, než se vše vrátí k normálu“

Bruselské letiště: „Bude to trvat měsíce, než se vše vrátí k normálu“

Publikováno: 29.3.2016 , Autor: Veronika Říhová

„Absolutní prioritou je bezpečnost,“ říká Arnaud Feist, výkonný ředitel bruselského letiště, s cílem dosáhnout 20 % krátkodobé kapacity, v případě, že testy pro znovuotevření letiště budou v úterý úspěšné.

Závod s časem na letišti v Bruselu i nadále pokračuje, datum obnovení provozu byl po útocích opakovaně odkládán. Poté, co záchranné služby a vyšetřovatelé opustili letištní prostor, úřady bruselského letiště musely počkat na výsledky technické analýzy škody, způsobené na infrastruktuře.

„Prioritou je bezpečnost“

Nyní se pracuje na obnovení letů z budov, které nebyly poškozeny bombovými útoky. Test pro znovuotevření, zahrnující několik set lidí v areálu letiště se bude konat v úterý, aby prověřil, zda dočasný registrační proces obstojí a zda splňuje požadavky na zabezpečení. Podle Arnauda Feista, výkonného ředitele bruselského letiště nemůžeme očekávat zázraky. V ideálním případě pouze 20 % cestujících, kteří museli odjet v období Velikonoc, bude skutečně moci využívat nové zařízení: maximálně 800 až 1000 cestujících za hodinu. A za předpokladu, že všechna oprávnění budou úřady udělena. „Prioritou je bezpečnost,“ říká Arnaud Feist.

Originální článek naleznete zde.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.