Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Bezpečnost v Bruselu

Bezpečnost v Bruselu

Publikováno: 24.2.2014 , Autor: kancelář Brusel, Barbora Handlířová

Jestli existuje jeden názor, na kterém se obyvatelé Bruselu shodnou, je to vzrůstající neklid, který se rozprostírá nad hlavním městem Belgie. Ve velkém množství bruselských čtvrtí se obyvatelé bojí vycházet večer ze svých domovů, protože se obávají možného napadení.

Poté, co se setmí, lidé se bojí otvírat dveře. Je zřejmé, že se situace v posledních letech nezměnila, spíše naopak. Nesčetné množství otázek a iniciativ prezentovala strana VlaamsBelang (Vlámský zájem), ty byly ovšem zamítnuty ostatními stranami. Ty toto zamítnutí odůvodnily tím, že je to problém na městské úrovni, ne na státní. Strana VlaamsBelang prosazuje nezávislost Vlámského království a je razantně proti přistěhovalectví a multikulturalismu. Tento problém je bez debat tím hlavním, který by se v Bruselu měl řešit.

„Je třeba zdůraznit, že velké množství přestupků není hlavním problémem. Lidé, kteří podávají žaloby na zloděje, jen ztrácí čas, protože je téměř nulová šance, že viník bude potrestán,“ říkají představitelé Vlámského zájmu.

Kriminalita je dle této belgické strany „nádorem“ dnešní společnosti a ten narušuje životnost hlavního města.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.