Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Zprávy z Bruselu
  3. Belgická policie věří, že našla chybějící rukavice útočníků

Belgická policie věří, že našla chybějící rukavice útočníků

Publikováno: 31.3.2016 , Autor: Lucie Uhlířová

Dvě rukavice se našly v autobuse, který odjel z Bruselu krátce po výbuchu na letišti. Podle analýzy přišly do kontaktu s výbušninami.

Belgická policie věří, že rukavice nalezené v autobusu, který odjel z letiště krátce po výbuších, patřily sebevražednému atentátníkovi. Dva z útočníků – Ibrahim El Bakraoui a Najim Lacchraoui – byli zachyceni na záběrech CCTV a každý z nich měl pouze jednu rukavici, ve které pravděpodobně drželi spínače. V pondělí vyšlo najevo, že rukavice nalezené v autobuse byly pozitivně testovány na zbytky výbušnin a odpovídají těm ze záběrů CCTV. Policie vyšetřuje možnost, že tam rukavice zanechal třetí pachatel, který byl viděn s Bakraouim a Lacchraouim při projíždění terminálem s kufry.

Bezpečnostní experti se také domnívají, že rukavice mohly být použity jako prevence předčasné detonace, způsobené zkratem, nebo jako poznávací znamení, které by upozornilo skupinu na přicházející útočný tým.

Prokurátor si myslel, že třetí útočník byl již zatčen, Faycal Cheffou byl ale v pondělí propuštěn pro nedostatek důkazů. Vyšetřovatelé jsou tak zpět na začátku a snaží se identifikovat muže v čepici. Pravděpodobně se opět zaměří na Mohameda Abrini, který je podezřelý z teroristických útoků.

Originální článek naleznete zde.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.