Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Akce v Bruselu
  3. Putovní výstava CERN v Jihočeském kraji!

Putovní výstava CERN v Jihočeském kraji!

Big Bang Theatre

Publikováno: 16.1.2015 , Autor: kancelář Brusel

Skvělá zpráva pro všechny fanoušky fyziky! České Budějovice se zařadí k městům jako je Ženeva, Kodaň nebo Varšava a na podzim roku 2016 se zde uskuteční putovní výstava CERN „Accelerating Science.“

Výstava je vyjímečnou událostí, a proto organizátoři očekávají nebývalý zájem nejen z celé České republiky, ale i z Německa a Rakouska. Jihočeský kraj se tak na několik měsíců stane populárně-vědeckým centrem střední Evropy.

Výstava interaktivní formou seznamuje všechny věkové skupiny s, pro nás často ještě velmi záhadnou, historií vesmíru a odhaluje jeho tajemství. Na své si přijdou děti i odborníci. Fascinace záhadností vesmíru je sdílená všemi lidmi, kteří zjišťují, že je stále co objevovat, zjišťovat a něco nového se dovídat.

Vedoucí zastoupení Jihočeského a Královéhradeckého kraje v EU René Příhoda k tomu řekl: „Nápad se zrodil přibližně před rokem na konferenci o přibližování vědy studentům organizované Českou styčnou kanceláří pro výzkum, vývoj a inovace v Bruselu. Zde vystoupil i vedoucí úseku vzdělávání CERN Rolf Landua, s kterým jsme byli od té doby v kontaktu.“

Putovní výstava CERN je výkladní skříní CERN a jako taková je velmi populární mezi členskými státy. Požadavky na prostor jsou okolo 500 metrů čtverečních s výškou minimálně 3,5 metru. Těmto požadavkům bude vyhovovat Výstaviště České Budějovice.

Podrobnější informace naleznete v sekci Bulletin ve 3. čísle Bruselského zpravodaje.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.