Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Akce v Bruselu
  3. Beseda s poutníkem aneb šestnáctitisícikilometrovej vejšlap

Beseda s poutníkem aneb šestnáctitisícikilometrovej vejšlap

Beseda s poutníkem aneb šestnáctitisícikilometrovej vejšlap

Publikováno: 10.6.2015 , Autor: Adéla Cihlářová, kancelář Brusel

V sobotu 30. května uspořádal Český krajanský spolek, ve spolupráci se Stálým zastoupením Královéhradeckého a Jihočeského kraje v Bruselu, Besedu s Poutníkem.

Petr Hirsch, jak zní jeho skutečné jméno, se jednoho dne rozhodl, že se vydá zdolat Svatojakubskou pouť. Ze svého rodného města Dvora Králové nad Labem se vydal vstříc španělskému Santiagu de Compostela. Po několikaměsíční pouti, úspěšném zdolání cíle a krátkém odpočinku, se vydal vstříc dalšímu dobrodružství. Přes Francii, Itálii a Turecko nakonec pěšky doputoval až do Jeruzaléma.

Pan Hirsch během své fotografické prezentace ukázal nejen krásnou přírodu a mnoho tváří neznámých lidí, kteří ho na cestě potkali a jistým způsobem i ovlivnili, ale doplnil ji také o velmi poutavé vyprávění o svém dobrodružství. Jeho prezentace tak s přestávkou trvala takřka tři hodiny, které ale byly velmi dobře stráveným časem. Po skončení následovalo ještě mnoho zajímavých dotazů z publika. Ať již ohledně rad na cesty pro případné zájemce o putování do Santiaga de Compostela, ale také ohledně jeho nadcházející poutě.

Po skončení prezentace bylo možné, zakoupením dárkových předmětů se stát podporovatelem jeho nového dobrodružství, cesty přes Skandinávii až k Polárnímu kruhu. Podobně, jako mnozí jiní, i on využívá své popularity k podpoře charitativních projektů. Spolupracuje s neziskovou organizací Lemniskáta, která provozuje chráněné pracoviště pro lidi s mentálním, fyzickým či psychickým postižením. Za dobrovolný příspěvek bylo možné zakoupit originální ručně vyrobené přání a přispět tak této organizaci.

Přejeme mu mnoho úspěšných "vejšlapů", o kterých bude moci hovořit příště a to ať již v Bruselu nebo na jiném místě.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.