Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Akce v Bruselu
  3. 10. ROČNÍK CZECH STREET PARTY ZRUŠEN

10. ROČNÍK CZECH STREET PARTY ZRUŠEN

Publikováno: 25.4.2016 , Autor: Kateřina Kuthanová

Největší česká kulturní událost v belgickém Bruselu, jež se tradičně koná každý rok pod širým nebem a přiláká přes pět tisíců příznivců, byla pro tento rok zrušena.

Celou ulici Rue Caroly v centru Bruselu každoročně zaplní stánky, které prezentují českou kulturu a nabízejí návštěvníkům české regionální speciality k ochutnání, od tradičního českého jídla přes několik druhů vín a piv. Navíc se stánky zaměřují i na prezentování jednotlivých regionů České republiky. Návštěvníci se tak mohou dozvědět o jejích krásách a přírodnímu a historickému bohatství. Zpestřením jsou i různé doprovodné soutěže o reáliích České republiky. Program každoročně tvoří i rozmanitá vystoupení českých kapel. Czech Street Party je přístupná pro všechny návštěvníky zcela zdarma.

Avšak letošní ročník byl z bezpečnostních důvodů v Bruselu zrušen. Finální rozhodnutí o zrušení letošního ročníku padlo tento pátek na Stálém zastoupení ČR při EU.

„V případě, že by byl v Bruselu vyhlášen 4. stupeň ohrožení, musela by být Czech Street Party automaticky zrušena. Jelikož se v daném termínu bude konat mistrovství Evropy ve fotbale na nedalekých stadionech ve Francii, na které se již dle oficiálních prohlášení belgických úřadů chystaly teroristické útoky, je vyhlášení 4. stupně ohrožení pravděpodobné a proto zrušení Czech Street Party z bezpečnostních, ale i ekonomických důvodů chápeme,“ uvedl René Příhoda, vedoucí Kanceláře Stálého zastoupení Královéhradeckého a Jihočeského kraje v Bruselu.

Zrušení letošního ročníku Czech Street Party neznamená, že by se počet Czech Street Party v Bruselu zastavil na čísle 9, ale jak Stálé zastoupení ČR při EU, tak kraje města a další organizace, které jsou spolupořadateli, počítají s uspořádáním 10. ročníku v roce 2017.

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.