Po stopách tradičních řemesel Královéhradeckého kraje v nové online hře Hraj Kraj

21. 8. 2024

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu představuje novou mobilní online hru Hraj Kraj! která si klade za cíl zábavnou formou propagovat tradice a řemesla v regionu. Tato hra navazuje na původní razítkovací hru Po stopách tradičních řemesel v Královéhradeckém kraji.

„Online hra, ve které spojujeme tradiční řemesla s moderními technologiemi, je pro nás další možností, jak ještě více prezentovat náš kraj a hravou a zábavnou formou pro malé i velké nalákat do regionu další návštěvníky. V oblasti turistického ruchu můžeme opravdu hodně co nabídnout, kromě vyhlášených turistických cílů máme například i neméně zajímavá místa spojená s tradicemi, na které jsme pyšní. Podpora turistiky prostě v Královéhradeckém kraji šlape,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová za oblast kultury a cestovního ruchu. Dodává, že princip online hry je novou formou, kterou vyvíjela krajská centrála cestovního ruchu společně s Janem Netušilem z UMPRUM. Pokud se princip hry osvědčí, bude jej kraj rozšiřovat i na další řemesla a také na tematicky nové produkty cestovního ruchu.

Do hry je zapojeno celkem 22 míst po celém Královéhradeckém kraji, která mohou účastníci navštívit. „Stačí navštívit alespoň 5 z těchto míst a splnit úkol, který se zobrazí po načtení QR kódu umístěného na každém z nich. Po úspěšném splnění úkolu se hráči odemkne pečeť, která zároveň potvrzuje návštěvu místa,“ upřesňuje Lucie Rolová z marketingového oddělení krajské centrály cestovního ruchu.

Každý hráč, který získá alespoň 5 pečetí, obdrží drobnou cenu vyrobenou řemeslníky z Královéhradeckého kraje. Navíc se automaticky zařadí do slosování o hlavní cenu — pobyt na 2 noci v apartmánech s nádherným výhledem na ikonický barokní hospitál Kuks. Pokud některý z hráčů navštíví všech 22 míst a bude mezi prvními třemi, kterým se to povedlo, získává voucher na výše uvedený pobyt automaticky.

HrajKraj.cz nabízí skvělou příležitost pro rodiny, turisty i místní obyvatele objevovat krásy a bohatou historii našeho kraje. Informace k online hře a ke všem 22 místům zapojeným do hry jsou k dispozici na webu www.hrajkraj.cz.

Po stopách tradičních řemesel Královéhradeckého kraje v nové online hře Hraj Kraj