Kraj přispěje na obědy pro děti ze sociálně slabých rodin, žádosti je možné podávat od srpna

20. 6. 2024

Od 1. srpna 2024 bude opět možné zapojit se do projektu Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji pro školní rok 2024/25, a podpořit tak děti ze sociálně slabých rodin bezplatným školním stravováním.

Kraj přispěje na obědy pro děti ze sociálně slabých rodin, žádosti je možné podávat od srpna
Podpořit je možné žáky od 2 do 26 let buď na základě potvrzení o hmotné nouzi nebo na základě rozhodnutí ředitele školy. Podpora trvá po dobu až celého školního roku.

Přihlásit se do projektu je možné od 1. 8. 2024 přes Dotační portál KÚ KHK a přihlašování bude možné do vyčerpání alokace.

Zapojit se mohou mateřské, základní, střední školy i školní jídelny.

Projekt probíhá na základě úspěšné projektové žádosti Královéhradeckého kraje v Operačním programu Zaměstnanost plus. Pro Královéhradecký kraj je u Ministerstva práce a sociálních věcí alokovaných téměř 12 milionů Kč na školní roky 2023–24 a 2024–25. Kraj se na projektu finančně spolupodílí částkou 1.2 milionů korun.

V letošním školním roce je zapojeno 67 škol a podpořeno 520 dětí.

Podrobné informace k projektu pro školy nezřizované krajem naleznete zde. Školy zřizované krajem žádají o mimořádný účelový příspěvek a informace naleznou zde. Pro více informací kontaktujte Lucii Feuchter, oddělení regionálního rozvoje, telefon tel.: 601 375 644, e-mail: lfeuchter@khk.cz