Bezpečnostní rada kraje projednala situaci v regionu

21. 9. 2023

Pod vedením hejtmana Martina Červíčka zasedala bezpečnostní rada kraje. Na svém pravidelném jednání probrala body z oblasti bezpečnosti, připravenosti krajského integrovaného záchranného systému, ale i vývoj epidemické situace v regionu.

Bezpečnostní rada kraje projednala situaci v regionu

Po mimořádném období, kdy pandemii loni vystřídala uprchlická krize se činnost krajského IZS vrátila do normálu a jednotlivé složky se zaměřují na další rozvoj i cvičení. Jedním takovým bylo v září uskutečněné cvičení Vlna 2023, které prověřilo předávání informací a činností povodňových orgánů v případě povodní.

V otázce kriminality zaznamenávají policisté nárůst trestných případů v kyberprostoru, kdy internetoví podvodníci přichází s novými a efektivnějšími metodami. Lidé by proto měli být v online prostoru ještě opatrnější a vždy si raději několikrát ověřit, když na internetu platí nebo někde uvádí své platební údaje.

Jedním z bodů jednání bezpečnostní rady kraje byla také epidemická situace. Ředitel krajské hygieny členy informoval, že s příchodem nového školního roku a podzimu se očekává nárůst počtu případů respiračních onemocnění. Situaci ale hodnotí jako klidnou.