Žáci i jejich učitelé ze SŠ, ZŠ a MŠ Hradec Králové, Štefánikova 549 si z mezinárodní kuchařské soutěže ve Stuttgartu přivezli hned několik stříbrných medailí. Klání, které se koná v rámci veletrhu INTERGASTRA, se přitom zúčastnili poprvé.
Soutěžní pokrmy:
V kategorii Kuchař junior (pětichodové menu) - Adam Džbánek
Krabí paštika s lososem a hráškem s omáčkou z papriky
Dýňová polévka s glazovanými hrozny a kokosovým mlékem
Dušená křepelčí stehýnka na červeném víně, mrkvové pyré, restovaná zeleninka
Pečené kachní prso do růžova podávané na hráškové kaši a bramborovým fondantem
Cheesecake s višňovým coulis
Kategorie Kuchař junior (slavnostní mísa) - Jiří Svoboda
Roláda z kambaly plněná mušlemi a paprikovou kůží
Marinovaný losos v paprikovém želé
Bylinkový aspik s uzeným lososem a plněnou sépií
Plněný řapíkatý celer na pumpernickelu
Houbová tlačenka s koprem, mix trhaných salátů
Kuchař senior - Monika Ende
Kuchař senior - Lukáš Ende
Oba získali ve své kategorii také stříbrné medaile.
Text a foto: SŠ, ZŠ a MŠ Hradeck Králové, Štefánikova 549