Královéhradecký kraj vyhlašuje nový dotační program v oblasti Inovací

30. 5. 2024 Autor: Ondřej Knotek

Královéhradecký kraj vyhlašuje nový dotační program Inovační vouchery. Program je zaměřený na podporu rozvoje spolupráce podnikatelských subjektů s výzkumnými organizacemi z celé České republiky.

Podmínky dotačního programu jsou již zveřejněny v dotačním portále.

Spoluprací se rozumí nákup služeb dodávaných výzkumnou organizací podnikatelskému subjektu se sídlem nebo provozovnou v Královéhradeckém kraji. Žadatel o dotaci může inovační voucher využít na nákup služeb od výzkumné organizace, které by mu měly pomoci ověřit či usnadnit postup při realizaci konkrétní inovační aktivity. Inovační aktivitou se rozumí směřování podnikatelského subjektu k vytvoření nových či inovovaných produktů, díky nímž by mělo dojít k posílení konkurenceschopnosti žadatele o dotaci na stávajících trzích či získání nových trhů. Novým či inovovaným produktem se rozumí produkt s kvalitativně lepšími vlastnostmi, oproti stávající produkci nabízené na trhu.

Příjem žádosti bude zahájen 24.6.2024 a ukončen 31.1.2026. Celková alokace dotačního programu činí 800.000 Kč. Minimální výše dotace je 50.000 Kč a maximální 200.000 Kč. Podíl dotace se liší dle typu žadatele. Pro mikropodnik, malý nebo střední podnik je podíl dotace 75 %, pro velký podnik 50 %.