Turistický portál Královéhr. kraje

TÝDEN DUCHŮ V ZOO DVŮR KRÁLOVÉ

začíná již v sobotu 20. 10. 2012

V sobotu 20. 10. 2012 bude v královédvorské ZOO zahájen „Týden duchů“. Tato, zejména dětmi velmi oblíbená akce, potrvá do neděle 28. 10.  Celý týden bude ZOO strašidelně vyzdobena. Kulisu tvoří desítky vydlabaných dýní, ve kterých se večer zapalují svíčky. Návštěvníci si mohou z dýní připravených před Restaurací U Lemura vydlabat svého ducha a přispět k výzdobě zoo. V letošním roce má ZOO připraveno k výzdobě přes 1200 dýní. 

Pokladny budou otevřeny denně do 18 hodin, aby si návštěvníci mohli svítící dýně prohlédnout a vychutnat tajuplnou atmosféru zoologické zahrady. V zoo lze zůstat i po uzavření pokladny a odejít automatickými turnikety i po osmnácté hodině.

Barevné dýně lákají i fotografy a pro ně vyhlašuje ZOO druhý ročník fotografické soutěže Dýně v zoo. Návštěvníci mohou vyfotografovat vydlabané dýně samotné nebo se svými přáteli, rodinou či dětmi. Ze snímku však musí být jasné, že byl pořízen v ZOO Dvůr Králové. Fotografie v elektronické formě budou přijímány na e-mailu: propagace@zoodvurkralove.cz do 9. listopadu 2012. V předmětu e-mailu musí být uvedeno heslo: „Dýně v ZOO“. Každý účastník soutěže může zaslat pouze jednu fotografii. Porota z došlých snímků vybere tři nejoriginálnější a nejvtipnější, které zveřejní na svých webových stránkách. Zasláním snímku do soutěže poskytuje autor ZOO svolení snímky zveřejnit. Vítězové budou oceněni cenami z Knižního klubu.

Autor: Lucie Feuchter

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO