Turistický portál Královéhr. kraje

ŠANCE PRO PODNIKATELE – DOTACE

Dobrá zpráva pro podnikatele přišla od Ministerstva pro místní rozvoj, které spustilo dotační program na podporu cestování znevýhodněných skupin obyvatel (postižení, rodiny s dětmi, mládež atd.). Na podporu projektů se letos vyčlenilo 100 miliónů korun. Uchazeči o peníze, tak mohou žádat nejpozději do 15.dubna letošního roku.

MMR: Cestovní ruch pro všechny! (článek COT business – viz příloha zprávy)

Ministerstvo pro místní rozvoj spustilo dotační program na podporu cestovaní znevýhodněných skupin obyvatel, jako jsou senioři, postiženi, rodiny s malými dětmi nebo mládež. Podnikatele, kteří usnadni uvedeným skupinám lidi cestovaní, můžou na takové projekty letos čerpat celkem 100 milionů korun. Novinářům to sdělil ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Cílem programu s názvem Cestovní ruch pro všechny je mimo jiné dat možnost cestovat i těm lidem, kteří nemají dostatek peněz nebo jsou jinak omezeni. Program se ministerstvu podařilo naplnit finančními prostředky po třech letech plánování. Podpora bude určena například na budování bezbariérových přístupů, dětské herny, dětské koutky, mobilní bazény nebo vybaveni tříd pro školy v přírodě. Žadatel o dotaci může dostat maximálně polovinu potřebných prostředků, zbytek musí zaplatit z vlastních zdrojů. Projekty mohou byt realizovány až do konce roku 2011, přidělena dotace musí však byt vyčerpaná do konce letošního roku. Uchazeči mohou o peníze žádat do 15. dubna letošního roku, budou pocházet výhradně z českých zdrojů. Česka republika se tím připojila k projektům Evropské unie, jež podporuji takzvaný sociální cestovní ruch. S tímto programem se mohou čtenáři podrobněji seznámit v rozhovoru s Jitkou Fatkovou, ředitelkou odboru cestovního ruchu MMR, v březnovém čísle COT business.

Autor: Lucie Hučíková

Přílohy ke stažení:

Název přílohy Popis Typ Velikost
Článek COT Business pdf 209 kB
ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO