Turistický portál Královéhr. kraje

KRKONOŠSKÁ SEZONA - výherní soutěž

Zapojte se do čtenářské soutěže i vy

Zapojte se do čtenářské soutěže i vy

Dnes už poměrně známá tiskovina Krkonošská sezona na svých stránkách pravidelně každý půl rok zveřejňuje čtenářskou soutěž. Vylosovaným soutěžícím pak náleží hodnotné ceny, které věnují sponzoři a partneři Krkonoš – svazku měst a obcí. Na otázky ze zimního vydání správně odpovědělo téměř 150 čtenářů. Byly mezi nimi i dopisy z Německa a Polska. Mnozí se podrobněji rozepsali, svěřili se svými zážitky z prostředí, které jim přirostlo k srdci. Dopisy či pohlednice obsahují milé a zajímavé postřehy, a vesměs chválu na turistické noviny.

Na otázky: 1.Jak se jmenuje rychlobruslařka z Vrchlabí, z týmu Martiny Sáblíkové? (Karolína Erbanová), 2.Před kolika lety vycestovali horolezci z Krkonoš do Himálaje? (v roce 1979 – tedy před 31 lety), 3.Kolik kilometrů běžeckých tras je upravováno v rámci páteřní Krkonošské lyžařské magistrály? (cca 70 km) odpověděli a byli v rámci programu Valné hromady Krkonoš - svazku měst a obcí vylosováni: 1.Agata Bondarewicz, Wroclaw, Polsko, 2.Michal Vyskočil, Praha, 3.Siegfried a Karin Kruger, Gorlitz, Německo, 4.Zdenka Smýkalová, Liberec, 5.Manželé Balouchovi, Bánov, 6.Janina Suchta, Jelenia Góra, Polsko. Získali ceny: 1.Prodloužený romantický víkend (4 dny) pro 2 osoby v pensionu s nejkrásnějším výhledem na Krkonoše se snídaní, v období červen až září 2010. Cenu věnovalo Infocentrum ROKY, www.infocentrumroky.eu, 2.-3.Kitl Šláftruňk – medicinální víno. www.kitl.cz, 4.-5.Skleněné šperky firmy Kortan sklo Železný Brod. www.kortanglass.com, 6.-7.Krkonoše – originální produkt, www.domaci-vyrobky.cz (dárky věnovali: firma Rautis, a.s., firma Emba spol. s r.o., Jan Lukáš Hrdlička, Hana Wondráčková, Lenka Máslová Špetlová).

I pro nadcházející letní období byla vyhlášena soutěž s otázkami:

1.Jak se jmenují autoři Atlasu krkonošských rostlin? 2.Kdo nosil občanské jméno Rudolf Antonín?, 3.Jak se jmenuje krkonošská krajová specialita připravená z brambor? 4.Z jakého materiálu jsou vyrobeny plastiky, obrazy i trojrozměrné předměty Tomáše Kordy?, 5.Kolikátou vydanou knihou Marie Kubátové jsou „Starodávní poutníci“?

Ceny potenciálním výhercům věnovali:

1.Víkendový pobyt se snídaní na Benecku v Hančově boudě. Věnovala Mirka Chaloupská, Infocentrum Flora Benecko, 2.Deset jízd zdarma na bobové dráze Harrachov či Špindlerův Mlýn bez časového omezení a čtyři volné vstupenky na lanový park ve Špindlerově Mlýně. Věnovala První bobová s.r.o.., 3.Deset jízd zdarma na bobové dráze Harrachov či Špindlerův Mlýn bez časového omezení a šest volných vstupenek na lanový park v Harrachově. Věnovala První bobová s.r.o., 4. Ekologické výrobky z papíru - originální krkonošský certifikovaný výrobek. Věnovala firma EMBA, Paseky nad Jizerou, 5. Sada hobbysetů – perličkových vánočních ozdob - originální krkonošský certifikovaný výrobek. Věnovala firma Rautis Poniklá, 6.Vyšívaná dečka/běhoun – originální krkonošský certifikovaný výrobek. Věnovala Mária Bolčeková ze Špindlerova Mlýna.

Zapojte se do soutěže i vy.

Odpovědi třeba zaslat do 30.11.2010 na adresu RTIC, Krkonošská 8, 543 01 Vrchlabí.

Autor: Petr Kamenický

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO